Omroep Lingewaard

Lekdetec.nl/Batouwe wint de Gouden Sport Ster…

In een volgepakte kantine van voetbalvereniging Jonge Kracht werd vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie de winnaar van de Gouden Sport Ster 2017 gekozen. Vorig jaar ging de Gouden Sport Ster naar bokser Enrico La Cruz. Evert Scheltinga (triatleet), het eerste herenteam van damvereniging VBI Huissen en het eerste damesteam van basketbal vereniging Lekdetec.nl / Batouwe waren dit jaar de genomineerden. Wethouder Theo Jansen maakte de winnaar van de prijs bekend. Die ging dit jaar naar het damesteam van Lekdetec.nl / Batouwe.

De vereniging Basketball Batouwe werd in 1975 opgericht. In 2010 werd de ‘Stichting Topbasketball Lingewaard’opgericht om het spelen op hoger niveau te ondersteunen. Het damesteam van Batouwe Basketball speelt in de hoogste klasse van het Nederlands basketbal en werd onder de sponsornaam ‘Lekdetec.nl’ in 2015 voor het eerst landskampioen. In 2016 en 2017 werd tevens de nationale beker gewonnen en in 2015 ook de Supercup. Afgelopen seizoen is het damesteam van Batouwe Lekdetec voor de 2e keer Nederlands kampioen geworden in de dames basketbal league. De beslissende wedstrijd in de play offs werd gewonnen met 57-46, waardoor een achterstand van 3-1 werd omgezet naar een 4-3 winst. Een knappe prestatie van een team dat dit hele seizoen bovenaan stond in de competitie, maar met slechts 7 dames de play offs in ging. Ondanks deze tegenslag wist Lekdetec, onder leiding van Anouk Biesters, de tweede landstitel binnen te halen.

Triatleet Evert Scheltinga kon niet aanwezig zijn bij de verkiezing van de Gouden Sport Ster 2017. Namens hem neemt zijn vader uit handen van Eric van Wissen (Sport Promotie Lingewaard) een waardebon van SportSereen in ontvangst.
Uitreiking Gouden Sport Ster 2017 *** Local Caption *** Uitreiking Gouden Sport Ster 2017 gemaante Lingewaard
Marten van der Ploeg (Fysiotherapie M. van der Ploeg) reikt een waardebon uit aan Willem Hoek van damvereniging VBI Huissen.
Rowie Jongeling en Lisanne de Jonge van Lekdetec.NL / Batouwe
Vreugde bij de speelsters van Lekdetec.nl / Batouwe als wethouder Theo Jansen bekend maakt dat zij de Gouden Sport Ster hebben gewonnen.
Wethouder Theo Jansen maakt de winnaars bekend.
De stemmen worden geteld.
Frits Reijmers van Sport Promotie Lingewaard in gesprek met Guntis Valneris van damvereniging VBI Huissen.
Frits Reijmers van Sport Promotie Lingewaard in gesprek met Lisanne de Jonge van Lekdetec.nl
Frits Reijmers van Sport Promotie Lingewaard in gesprek met in gesprek met de vader van Evert Scheltinga en zijn looptrainer.