Lekdetec.nl blijft winnen

In de competitiestand van de VBL is er langzaam een gat ontstaan tussen de nummers 1 en 2 en de nummers 3, 4 en 5. Lekdetec.nl stond voor de wedstrijd tegen Dozy/BV Den Helder op de koppositie terwijl de Noord Hollandsen in een hevig gevecht gewikkeld zijn om de plaatsen 3 en 4 die recht geven op deelname aan de begeerde play- offs.
Geen tegenstander om te onderschatten; Dozy hield de punten in Den Helder tijdens de laatste confrontatie tussen beide teams. Daar stond tegenover dat Lekdetec.nl in de Bongerd de punten dit seizoen nog nooit heeft meegegeven aan de tegenstander.
Voor aanvang kon het publiek vaststellen dat speelsters van de thuisploeg meer problemen bleken te hebben met de slechte weersomstandigheden op de weg dan de gasten die een wereldreis achter de rug hadden maar ruimschoots op tijd in de hal waren.
br> Lekdetec.nl startte goed met een bloedscherpe Yordi Kathmann. Zij had er al 14 punten in liggen, waaronder 4 uit 4 driepunters, voor de toeschouwers goed en wel zaten. Daarmee verschafte zij haar team een 19-9 voorsprong en de Helderse coach Robert Tinga werd er niet vrolijker op. Bij Dozy Den Helder was Maxime Essenstam de voornaamste plaaggeest voor de Bemmelse defensie in deze fase. Bij 24-17 brak de eerste pauze aan.

De thuisploeg ging in het tweede kwart iets te nadrukkelijk achterover leunen en daar maakte Dozy Den Helder dankbaar gebruik van. Het tempo was erg laag en puntje bij puntje slopen de gasten naderbij. De press die zij neerzetten, bleek ineens te ingewikkeld voor de guards van Lekdetec.nl die grossierden in slechte passes en balverlies. Gelukkig voorkwam Lisa Schoen dat de thuisploeg tegen een achterstand aankeek bij rust; zij scoorde 40-40 in de slotseconden.
br> Wat coach René van der Wielen gezegd heeft in de rust is alleen bij de insiders bekend, maar er stond weer een andere thuisploeg in het veld in de derde periode. Eerst wisselde de voorsprong nog een aantal keren tussen beide ploegen maar ineens ging het tempo omhoog bij Lekdetec.nl en werd de basket wel gezocht en gevonden met goede drives, afgewisseld met prima afstandsschoten van vrijgespeelde speelsters. Guard Karin Kuijt excelleerde in uitstekend spel en stond aan de basis voor de heropstanding van haar team. Lekdetec.nl liep snel weg naar 59-48 na 27 minuten, het grootste gat tot dan. Dozy Den Helder probeerde wanhopig aan te klampen maar het kon niet voorkomen dat het gat geslagen was na drie periodes: 66-51.

In het laatste kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Rowan Bouwmans en Anouk Heijnens konden mooi minuten maken en deden dat zeer verdienstelijk. Dozy Den Helder bleef er voor knokken maar de speelsters van de thuisploeg mochten vaak aanleggen vanaf de vrijeworplijn en hielden de voorsprong goed vast. De overwinning van Lekdetec.nl kwam niet meer in gevaar en het einde kwam bij 87-74.

Geen grootse wedstrijd, daarvoor was vooral het tweede kwart te zwak van de kant van Lekdetec.nl. Maar de ploeg liet opnieuw zien over veel veerkracht te beschikken en liet er geen twijfel over bestaan wie de wedstrijd zou gaan winnen. Een nuttige overwinning, zeker toen later bleek dat concurrent Loon Lions een nederlaag had geleden tegen het CTO.
Tekst: Lekdetec.nl