Lekdetec.nl Kan Voorsprong Opnieuw Niet Over De Streep Trekken

De derde wedstrijd in de finalereeks en tevens de eerste thuiswedstrijd moest eigenlijk gewonnen worden door Lekdetec.nl om de serie spannend te houden. In een werkelijk bomvolle Bongerd moest de ploeg het laten zien aan het eigen publiek, aangevuld met een flinke schare Loon Lions supporters.

Zoals wel eerder in de serie begonnen beide ploegen stroef met na 4 minuten de stand 4-6 op het scorebord. De verdedigingen stonden sterk en in de aanval was het zoeken. Karin Kuijt had een flink aandeel in de totaalscore van Lekdetec.nl in het eerste kwart. De periode werd afgesloten bij 11-13 waarvan 6 punten uit de handen van Karin kwamen.

In de tweede periode leek het initiatief steeds bij Loon Lions te liggen maar de Bemmelse verdediging stond werkelijk als een huis. De meiden vochten voor elke meter en gaven de Landmeerse schutters geen ruimte. Twee driepunters van Yordi Kathmann sloten het kleine gaatje dat Loon Lions geslagen had weer af in de 14e minuut, gevolgd door Lisa Schoen die het tweede kleine gaatje (21-26) dicht gooide. De ploegen sloten de eerste helft af met een gelijke stand: 28-28.

Gesteund door het publiek trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe in het derde kwart. Nog steeds ontregelde de Bemmelse defensie de Landmeerse aanvallen uitstekend. In de Bemmelse aanval werd goed doorgespeeld en een derde drietje van Yordi Kathmann bracht Lekdetec.nl op voorsprong. Via Lisa Schoen en Karin Kuijt werd een 42-37 voorsprong genomen na 27 minuten. Een steal van Fieke Ligthart bracht het verschil terug tot drie, maar Lisanne de Jonge herstelde de marge in de laatste minuut van dit kwart. Slechte keuzes in de laatste aanvallen van Lekdetec.nl stelden Loon Lions in staat het verschil weer te verkleinen tot 44-43 na 30 minuten.

De laatste periode was voor Lekdetec.nl een kopie van het vierde kwart van de eerste finalewedstrijd. De eerste score van de thuisploeg was pas in de vierde minuut (Jacobine Klerx) en ook daarna was het kruid aan Bemmelse zijde voor een groot deel verschoten. Het leek of de ploeg de spanning mentaal niet meer aan kon en de oplossingen in de aanval teveel ging bedenken. En lang nadenken past niet bij basketball. De ploeg moest veel aan de noodrem trekken om balbezit af te dwingen. Loon Lions benutte de toegekende vrije worpen echter zeer belabberd waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Maar bij de fans bekroop het gevoel wat ze de laatste tijd wel vaker hadden; de ploeg vindt de nodige gaten in de verdediging van Loon Lions niet meer. Jacobine Klerx schoot er nog een driepunter in vlak voor tijd waarmee ze de stand op 53-57 bracht, maar eigenlijk was de strijd al gestreden. Bij 53-59 klonk het eindsignaal.

De beste ploeg heeft gewonnen. Tactisch stond de ploeg van coach Laki Lakner zeer sterk en opnieuw speelden zij meer als team dan de ploeg van Lekdetec.nl. Onze meiden hebben keihard gewerkt en hielden Loon Lions op 59 punten, wat goed is. In de aanval ontbreekt het op dit moment aan zelfvertrouwen, de aanvallen zijn te steriel met te weinig initiatief. Maar daar was de uitstekende verdediging van Loon Lions ook debet aan zaterdagavond.

Aankomende woensdag de laatste kans voor Lekdetec.nl om de serie nog enigszins spannend te maken. Opnieuw in de Bongerd.
Tekst: Lekdetec.nl
Archieffoto: © Fons Sluiter.