Lekdetec.nl Laat Eerste Kans Liggen

De eerste wedstrijd in de finalereeks tussen Loon Lions en Lekdetec.nl werd gespeeld in Landsmeer. Het Indoorcentrum was goed gevuld met toeschouwers waaronder een aardig contingent uit Gelderland.

De eerste minuten van de wedstrijd stonden eigenlijk symbool voor de rest van de wedstrijd. Beide ploegen hadden moeite om in hun ritme te komen en vonden de ring niet soepel. Yordi Kathmann schoot weliswaar een drietje door de ring maar verder was het akelig stil wat de schutters van Lekdetec.nl betrof. 2-5 was de stand na 5 minuten. Lekdetec.nl was toch net even beter in het afronden in deze fase en kwam voor met 6-12. Loon Lions wist het gat iets kleiner te maken waardoor de eerste pauze stand 13-16 was.

Na een paar minuten in de tweede periode begon de thuisploeg beter in het spel te komen. Vooral Sharon Beld was, zoals wel vaker, een plaag voor de Bemmelse verdediging en kon af en toe makkelijk doordringen naar de basket. Bij Lekdetec.nl was het al snel duidelijk dat de driepunters die woensdag nog als rijpe appelen vielen, nu zeldzaam zouden zijn. Toch liet de ploeg uit Bemmel de gastvrouwen niet weglopen; door hard te werken bleef Lekdetec.nl in het spoor van Loon Lions. O.a. door 7 punten van Lisanne de Jonge in dit kwart kwam de stand bij rust op 37-33.

Ook na rust bleef het vooral hard werken wat de Bemmelse klok sloeg. Maar verdedigend stonden de meiden zeer goed en ze gaven weinig weg aan de ook weer zoekende ploeg van Loon Lions. De zone verdediging van Lekdetec.nl stelde de ploeg uit Landsmeer voor grote problemen. Terwijl het aanvallend allerminst lekker liep aan Bemmelse kant, kwam de ploeg toch langszij en voor het eerst sinds lang op voorsprong vlak voor het einde van het derde kwart. Maar een driepunter van Molly McDowell in de slotseconden gaf Loon Lions weer een voorsprong na 30 minuten: 51-50.

Opnieuw kwam Lekdetec.nl op voorsprong, dit keer dankzij 5 punten op rij van Jacobine Klerx. Maar er slopen steeds meer fouten in het spel van Lekdetec.nl en de speelsters keken naar elkaar als het ging om het nemen van initiatief. Sharon Beld deed de weegschaal weer de andere kant op doorslaan. Nog eenmaal kwam Lekdetec.nl via Lisa Schoen aan de leiding (56-57 na 37 minuten) maar dat was tevens het laatste wapenfeit van de gasten. Zonder tot goed spel te komen, nam Loon Lions het heft weer in handen om het niet meer af te geven. 60-57 werd de eindstand.

Een nederlaag waar een overwinning er dik in gezeten had. Beide ploegen speelden rommelig en ver onder hun kunnen. Veel speelsters van Lekdetec.nl haalden bij lange na niet hun niveau van afgelopen woensdag en dat was jammer omdat de ploeg van Loon Lions ook weinig vloeiends op de mat legde. Er is nog geen man overboord en laten we moed putten uit het feit dat wanneer je slecht speelt en toch maar met klein verschil verliest, je ook kunt winnen van deze tegenstander. Op naar woensdag voor de 2e confrontatie!

Tekst: Lekdetec.nl
Archieffoto: © Fons Sluiter