Lekdetec.nl Loopt Achter De Feiten Aan In Bekerfinale

Na boeiende bekerfinales eerder op de dag van de rolstoelers en de U20 meiden, begon om 19.30 de ‘Grand Finale’ tussen Lekdetec.nl en Lintex-Binnenland/Rotterdam. Sportcentrum Arcus in Wijchen was het schitterende decor waar maar liefst 1000 toeschouwers een plaats hadden gevonden om de finale bij te wonen.

Na het voorstellen van de speelsters door speaker Ed Zappeij begon de wedstrijd. De eerste score was voor Lekdetec.nl via Jill Bettonvil maar daarna nam Binnenland onder leiding van een sterke Zera Butter het initiatief. Na 5 minuten had de ploeg uit Rotterdam een gat van 8 punten geslagen door simpelweg beter te schieten en goed te verdedigen. De schutters aan Bemmelse kant kregen weinig ruimte en zenuwen leken de ploeg in deze fase parten te spelen. 13-18 voor Binnenland was de stand na de eerste periode.

Lekdetec.nl herstelde zich in het begin van het tweede kwart uitstekend en kwam onder andere door 5 punten van Yordi Kathmann via een 11-0 run op een 22-18 voorsprong. Zodra het tempo in de wedstrijd omhoog ging, kreeg Binnenland moeite met de snelheid van de Bemmelse speelsters. Maar Lekdetec.nl schoot op de belangrijke momenten de bal niet door de ring waardoor de ploeg uit Rotterdam het momentum kon doorbreken en het initiatief weer naar zich toe kon trekken. Daardoor was de marge van 5 punten bij rust weer in ere hersteld: 29-34.

Binnenland liep na rust weg naar een voorsprong van 10 punten (41-31) na 24 minuten. Maar een driepunter van Kris Biesters maakte wat los op de tribunes en opnieuw drukte Lekdetec.nl het gaspedaal dieper in. Snelle penetraties van Karin Kuijt en Lisanne de Jonge leverden veel vrije worpen op die goed benut werden. Aangemoedigd door het publiek dat voor 75% uit fans van Lekdetec.nl bestond, vocht de ploeg zich terug. Een schitterende driepunter van Jill Bettonvil bracht de Bemmelse ploeg tot op 1 punt na 30 minuten: 51-52.

De vierde periode werd voor de fans uit Bemmel een anti-climax. Lekdetec.nl kon niet doordrukken omdat Binnenland het hoofd koel hield en scoorde wanneer het nodig was. Zera Butter en Shay Selby lieten zien hoe te spelen als het er om gaat. Het vaak belangrijkste wapen van Lekdetec.nl, het afstandsschot, faalde volledig in deze fase. Het team kreeg halverwege het kwart een cruciale call tegen van de scheidsrechter gevolgd door een technische fout van de bank. In deze hectische fase liep Binnenland weg van Lekdetec.nl dat ditmaal geen antwoord meer had. De eindstand kwam op 61-75.

Een terechte overwinning al met al voor Lintex-Binnenland/Rotterdam. De ploeg speelde ook als zodanig, had in Marloes Nieuwveen en Rianne de Roos belangrijke steunpilaren en verdedigde zeer goed op de Bemmelse schutters. Lekdetec.nl deed verrassenderwijs in de rebound niet onder voor Binnenland, scoorde net zoveel vanuit de bucket maar moest het ditmaal afleggen op het afstandsschot. Lekdetec.nl had simpelweg niet de topvorm en moest veel te veel zoeken naar oplossingen. Door hard te werken bleef de ploeg lang in de race maar tegen een sterk Binnenland was dat in de bekerfinale net niet genoeg.