Omroep Lingewaard

Lekdetec.nl op karakter langs Lintex-Binnenland

Bemmel – De eerste wedstrijd voor Lekdetec.nl in de terugronde van de competitie was thuis tegen Lintex-Binnenland/Rotterdam. De ploeg die verrassend de Final Four won na in de halve finale Lekdetec.nl te hebben verslagen. Lekdetec.nl moest het stellen zonder coach René van der Wielen en zonder de geblesseerde Lisanne de Jonge. Het beloofde een hete avond te worden in de Bongerd.

De ploeg uit Bemmel ging voortvarend van start. Yordi Kathmann opende met twee driepunters op rij gevolgd door een score met bonus van Jacobine Klerx en coach Joost van Rangelrooij van Binnenland moest de eerste omzettingen al snel plegen. Zera Butter brak de ban voor de gasten uit Rotterdam maar na 10 minuten bedroeg het verschil nog steeds 9 punten: 20-11, onder andere door een score van Anouk Heijnens.

Het tweede bedrijf was meer spannend dan mooi. Het tempo lag laag aan beide kanten en het was moeilijk om aanvallen doeltreffend af te ronden. De verdedigingen stonden goed en gaven weinig ruimte weg. Voor Lekdetec.nl was het Karin Kuijt die in deze fase van de wedstrijd een paar keer goed doorkwam in de bucket waar er voor de langere speelsters geen doorkomen aan was. Voor Binnenland was het Lisa van den Adel die bijna in haar eentje haar ploeg iets dichterbij bracht waardoor de ruststand op 35-28 kwam.

De gasten uit Rotterdam kwamen beter uit de kleedkamer en wisten de achterstand in 1 minuut tijd terug te brengen tot 35-34. Driepunters van Yordi Kathmann en Kris Biesters verschaften weer wat meer lucht en hielden de thuisploeg aan de goede kant van de score. Interim coach Thijs Sloot gooide de verdediging een paar keer om om de schutters van Binnenland een halt toe te roepen. Het publiek kreeg nu beter basketball voorgeschoteld met prachtige acties zowel verdedigend als aanvallend. Gabriëlle van den Bosch liet zien wat verdedigen is terwijl Jacobine Klerx speelde als een rots die niet wilde wijken. Lekdetec.nl knokte voor elke bal waardoor het kwart weliswaar naar Binnenland ging, maar Lekdetec.nl nog steeds een voorsprong had: 58-53.

Onder leiding van Zera Butter en Lisa van den Adel bleef Binnenland het initiatief houden en slaagden de gasten erin om na 34 minuten voor het eerst een voorsprong te nemen: 61-62. Het publiek zag de ploeg uit Bemmel naar adem happen en ging vol achter de ploeg staan. Lekdetec.nl boog, maar barste niet. Er werd gevochten voor elke meter en via scores van Jill Bettonvil, Kris Biesters en Lisa Schoen nam de thuisploeg weer een kleine voorsprong bij 67-65. De voorsprong wisselde nog een paar keer van eigenaar en het waren zenuwslopende minuten. De coaches hadden hun time-outs hard nodig. Lekdetec.nl had inmiddels speelsters in de foutenlast en in de laatste minuten verdwenen eerst Jill Bettonvil en daarna Kris Biesters met 5 fouten naar de bank. Maar kort daarvoor had Kris twee belangrijke vrije worpen benut en daarmee haar team in veilige haven geschoten. Binnenland kreeg nog kansen om de wedstrijd te winnen, maar leed een paar keer cruciaal balverlies. En dus bleven de punten in Bemmel:79-75.

Een prachtige overwinning op karakter. De vorm was er lang niet bij iedereen maar door keihard te werken won Lekdetec.nl de wedstrijd. Ook een compliment aan Thijs Sloot die, goed bijgestaan door Anouk Biesters, het hoofd koel hield in een zeer hectische wedstrijd en de ploeg naar de zege coachte.

Tekst + Foto: ©Lekdetec.nl