Lekdetec.nl Plaats Zich Voor Bekerfinale

Na een spannende wedstrijd in Katwijk is Lekdetec.nl erin geslaagd zich voor de derde keer in 4 seizoenen te plaatsen voor de finale van de nationale beker.

De Wit-Grasshoppers begon in een zeer goed gevulde thuishal sterk aan de wedstrijd. Driepunters van Rowie Jongeling, Janine Guijt en Inez van Hulsen gaven de thuisploeg een 13-7 voorsprong na 4 minuten. Lekdetec.nl zette er in de verdediging een tandje bij en kwam via twee prachtige scores van Kris Biesters weer dichterbij. De Katwijkse ploeg kreeg moeite met de snelle penetraties van de Bemmelse speelsters en moest vaak aan de noodrem trekken. Via de vrije worplijn nam Lekdetec.nl een kleine voorsprong die bij de eerste pauze echter weer was rechtgetrokken door de Katwijksen: 20-20.

In de tweede periode kwamen de Bemmelse schutters langzaam op stoom. Waren er in het eerste kwart geen drietjes te noteren aan Bemmelse kant, in de tweede periode vielen ze als rijpe appelen. De belangrijkste fase was vlak voor de pauze waarbij Lekdetec.nl via een 12-0 run (vier driepunters van respectievelijk Jacobine Klerx, Yordi Kathmann, Gabriëlle van den Bosch en Jill Bettonvil) van 35-34 wegliep naar 35-46 bij rust.

Na rust was het vooral hard werken maar weinig scoren. De Wit-Grasshoppers deed verwoede pogingen om het gat te verkleinen maar de verdediging van Lekdetec.nl stond als een huis. Er werd keihard gewerkt en veel beter gerebound dan de laatste weken het geval was. Lisa Schoen en Jill Bettonvil gaven weinig weg en stonden door hun arbeid vaak aan de basis van de Bemmelse aanval. Diezelfde aanval had het aan de andere kant ook moeilijk met scoren waardoor het voor rust ontstane gat nog min of meer intact was na 30 minuten: 49-59.

In de eerste minuten van het vierde kwart werd er opnieuw weinig gescoord. De kloof bleef hetzelfde waardoor het geloof in een goede afloop langzaam verdween bij De Wit-Grasshoppers. En toen Yordi Kathmann het verschil in de 36e minuut naar 53-70 schoot, was de strijd gestreden. De coaches konden daarna naar hartelust doorwisselen en nadat al eerder Anouk Heijnens minuten had gemaakt, kwam ook Rowan Bouwmans binnen de lijnen. Zij bedankte haar coach door middel van een mooie jumper in de 39e minuut. De eindstand werd 63-77 na een boeiende strijd.

Voor de meegereisde supporters uit Bemmel was het een fijne avond. Hun favoriete team liet zich weer van haar goede kant zien en legde een puike teamprestatie op de mat. Met als resultaat een zeer verdiende plaats in de finale van de beker. Geweldig, meiden!Lekdetec.nl Plaats Zich Voor Bekerfinale