Omroep Lingewaard

Lekdetec.nl trekt stand in play-offs overtuigend gelijk

Na de zinderende derde wedstrijd afgelopen woensdag (red. helaas door omstandigheden geen verslag) waar terecht heel veel over geschreven en gepraat is, stond gisteravond de vierde wedstrijd in de halve finale van de play-offs op de rol met een kans voor CTO Amsterdam om de finale te halen. De Bemmelse meiden kwamen ondanks het verleis van afgelopen woensdag vol overtuiging naar de Sporthallen Zuid om de kans op een finale plaats af te dwingen.
De vrouwen van Lekdetec.nl begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste punten van CTO kwamen van Emese Hof met opnieuw een buzzerbeater, ditmaal van de 24-secondenklok. Lekdetec.nl antwoordde met maar liefst 3 driepunters. CTO liet zich niet opnieuw aftroeven en antwoordde met hetzelfde wapen de driepunter en kwam daarmee op voorsprong. Jacobine wist de stand aan he eind van het eerste kwart gelijk te trekken, 18-18.
Het tweede kwart ging lang gelijk op. Lisa Schoen speelde zich lekker in de wedstrijd en Kris Biesters stond verdedigend sterk te buffelen. De defense stond sterk en er werd gevochten voor elke bal tot ergernis van CTO. De Bemmelsen bleven de basket goed vinden en door de sterke verdediging kon er een klein gaatje geslagen worden, 30-38. Opnieuw een buzzerbeater, dit keer van Janiek van Veen, bracht de ruststand op 33-38.

Direct na de rust wist het team van Lekdetec.nl de sterke defense van het tweede kwart vast te houden. CTO kwam daardoor moeilijk tot scoren en de Bemmelsen wisten de voorsprong te vergroten tot 37-46. Maar niet voor lang. CTO wist de basket weer te vinden via Janiek van Veen. En kwam tot op 3 punten. Een mooie driepunter van Gabriëlle van den Bosch en scores van Karin Kuijt en Jill Bettonvil brachten het verschil terug tot 10 punten na 30 minuten, 44-54.
Het vierde kwart hielden de meiden van René van der Wielen het hoofd koel zoals eigenlijk al de gehele wedstrijd en konden de marge van tien punten behouden tot het eindsignaal van het sterk fluitende arbitrale trio, 65-75. Stand paly-offs: 2-2.
Een flinke opsteker voor de vrouwen van Lekdetec.nl. De vrouwen hebben er hard voor gewerkt en het hoofd gedurende de gehele wedstrijd koel gehouden met winst als resultaat. Nog nooit in de korte geschiedenis op het hoogste niveau kwam de Lekdetec.nl zo dicht bij de finale om het landskampioenschap.