Lekdetec.nl vindt vorm niet

Gezien de resultaten in de competitie dusver, was Lekdetec.nl licht favoriet in de Final Four halve finale tegen Lintex-Binnenland/Rotterdam. Bovendien had Lekdetec.nl de drie eerdere confrontaties dit seizoen voor de competitie en de wedstrijd om de Supercup gewonnen.

Lintex-Binnenland/Rotterdam kwam veel beter uit de startblokken en nam direct een 7-0 voorsprong. Het Bemmelse team oogde nerveus, speelde rommelig, schoot slecht en kon pas in de 7e minuut de eerste veldscore via Yordi Kathmann aantekenen. Daarmee bracht ze de stand op 8-20. Lekdetec.nl bleef moeizaam spelen en alle automatismen leken verleden tijd. Schoten vielen niet en 13-25 was de logische tussenstand na 10 minuten.

Na de eerste pauze ging het tempo bij de Gelderlandsen omhoog en het gat werd verkleind tot 21-27; het werd weer een wedstrijd. De verdediging had echter weinig grip op de Amerikaanse speelster van Rotterdam Tae’lor Dee Purdy die via prima schoten haar team weer naar een 11 punten voorsprong schoot. Maar daarna wist de Bemmelse verdediging de eigen ring vijf minuten lang dicht te houden waardoor de stand bij rust ineens draaglijk was: 31-32. Daarbij speelde Kris Biesters een hoofdrol (13 rebounds).

Het initiatief bleef na rust bij Lekdetec.nl liggen. Onder leiding van een goed spelende Karin Kuijt namen de leiders in de competitie voor het eerste een voorsprong en liepen ze eigenlijk eenvoudig weg naar 42-36 zonder tot briljant spel te komen. Maar Lintex-Binnenland/Rotterdam hervond zich en vocht zich onder leiding van Zera Butter terug. Opnieuw bleek dat de vorm er bij veel vaste waarden van Lekdetec.nl niet was; op belangrijke momenten gingen teveel schoten mis. Yordi Kathmann hield haar ploeg via drie driepunters op rij in de race maar dat verhulde de vele missers van anderen maar tijdelijk. Lekdetec.nl had nog wel een voorsprong na 30 minuten: 53-49.

9 punten op rij van Zera Butter tekende de definitieve ommekeer in het laatste kwart. Lekdetec.nl kon haar niet afstoppen en aanvallend bleven een paar speelsters meer tegen zichzelf spelen dan tegen de tegenstander. De frustraties begonnen op te lopen en de nederlaag tekende zich langzaam maar zeker af. Lintex-Binnenland/Rotterdam liep uit naar een voorsprong die aan het eind 7 punten bedroeg: 67-74. En daarmee mochten ze gaan aantreden voor de finale van de Final Four tegen Loon Lions Landsmeer, dat eerder won van Dozy Den Helder.

Een forse tegenvaller voor de ploeg uit Bemmel. Lintex-Binnenland/Rotterdam stak zeker niet in bloedvorm en met een beetje beter spel had Lekdetec.nl aan het langste eind getrokken. Maar de schoten vielen niet (28% over de hele wedstrijd tegen Lintex-Binnenland/Rotterdam 42.2%) en de juiste mentale instelling ontbrak. En daarmee gaat Lintex-Binnenland/Rotterdam verdiend naar de finale.

Tekst: Lekdetec.nl

Archieffoto: ©Fons Sluiter