Lekdetec.nl wint en houdt serie levend

Na drie gespeelde wedstrijden stond Loon Lions op matchpoint in de finale om het kampioenschap van Nederland. Maar de serie verliezen met 0-4 zou toch wel erg pijn doen na een seizoen waarin Lekdetec.nl steeds mee heeft gedaan om de eerste plaats. En de rode brigade van Laki Lakner feest zien vieren in onze eigen Bongerd was ook geen vrolijk vooruitzicht. En dus werd er verwacht dat de Bemmelse meiden weer vol energie aan de wedstrijd zouden beginnen.

Anders dan in de voorgaande wedstrijden wisten de twee ploegen nu wel snel tot score te komen. Kris Biesters opende voor Lekdetec.nl, terwijl de eerste 8 punten voor Loon Lions uit de handen van Belinda Bos kwamen. Daarmee bracht ze haar ploeg aan de leiding en stond ze aan de basis van een 9-13 voorsprong voor de gasten na 6 minuten. De verdediging van Lekdetec.nl stond echter opnieuw goed en zorgde er voor dat het gevaar Sharon Beld geneutraliseerd werd. In de aanval zorgde Gabriëlle van den Bosch met een driepunter voor een voorsprong voor de thuisploeg vlak voor het einde van het eerste kwart. Nadine Boesaart deed vervolgens hetzelfde aan de andere kant waardoor de ploegen bij 15-16 voor het eerst naar de kant gingen.

De tweede periode begon zoals de eerste eindigde; met twee driepunters. Kim Hartman schoot haar ploeg naar een zes punten voorsprong waarna Karin Kuijt het gat weer verkleinde naar drie. Er ontspon zich een zeer gelijk opgaande strijd waarin de ploegen elkaar weinig toegaven. Lekdetec.nl wisselde zone-verdediging en man-to-man af. Voor de kenners was het leuk om te zien dat Lekdetec.nl in feite een soort 1-3-1 zone neerzette om de high- en low-post van Loon Lions te kunnen bespelen. Dat ging met wisselend succes. De rust brak aan bij 33-31.

De spanning begon langzaam tastbaar te worden en het publiek begon zich meer en meer met de strijd te bemoeien. Het bekende HEEHEE van de Bemmelse supporters werd afgewisseld met het DEFENSE-DEFENSE vanuit de Landmeerse hoek. De sfeer was geweldig en dat drong door op het veld. Er werd hard gestreden en Lekdetec.nl bleef verbeten vechten voor een goed resultaat. De ploeg wist een gaatje te slaan van 7 punten (45-38) na 26 minuten maar Kim Hartman, als altijd voorop in de strijd aan de kant van Loon Lions, bracht de achterstand terug tot twee punten. Het bleef op en neer gaan en dit kwart werd afgesloten bij 52-48.

De laatste 10 minuten braken aan en de vraag was of Lekdetec.nl dit keer wel het hoofd koel zou kunnen houden en de voorsprong over de eindstreep zou kunnen trekken. De Bemmelse verdediging bleef goed werk verrichten met een Jill Bettonvil die de ene na de andere rebound naar beneden trok (14 in totaal). Jacobine Klerx verbeet de pijn aan een beurse arm en bleef buffelen met de tanden op elkaar. De ploeg bleef aan de goede kant van de score. Loon Lions mocht vaak plaats nemen aan de vrije worplijn, maar de vaste waarden van de gasten schoten slechts 8 uit 16 van de lijn in deze periode. In de laatste minuten presste Loon Lions en dwong de thuisploeg vrije worpen te nemen. Van de eerste 6 in de laatste minuut misten de Bemmelse speelsters er 5 waardoor Loon Lions weer gevaarlijk dichtbij kwam tot 67-65. Lisanne de Jonge hield het hoofd vervolgens koel en schoot haar ploeg via twee vrije worpen naar 69-65 met nog 13 seconden op de klok. In de tegenaanval produceerde Sharon Beld meteen een onmogelijke driepunter maar de tijd was nu praktisch verstreken. De laatste seconden verstreken zonder score. 69-68 werd het dus na een zinderende wedstrijd.

Lekdetec.nl leeft nog! Een prachtige overwinning die zeer verdiend was. Beide ploegen speelden niet op hun best maar de wilskracht van de ploeg uit Bemmel gaf dit keer de doorslag. Voor het publiek een prachtige wedstrijd op het scherpst van de snede. Wie weet wat er nog voor moois te gebeuren staat, te beginnen aanstaande zaterdag in Landsmeer.

Tekst: Lekdetec.nl
Archieffoto: © Fons Sluiter.