Omroep Lingewaard

Lekker blijven fietsen, ook op de e-bike

 

De Fietsersbond  organiseert i.s.m. gemeenten en ouderenbonden de komende periode in tal van plaatsen fietsdagen voor ouderen. Dat zijn gezellige, leuke en ook informatieve dagen die de afgelopen jaren telkens als een groot succes ervaren werden. 

Bij deze speelse fietsdag staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar het startpunt. Naast twee mooie korte fietstochten is er een uitdagend fietsparcours, kan uw fiets opnieuw worden afgesteld en gekeurd en krijgt u info over verkeersregels. Tot slot krijgt u  de gelegenheid om vragen te stellen aan gemeente ambtenaren over de lokale verkeerssituaties. 

Er zijn twee dagen, nml.  in Elst 8 oktober in sportcomplex Spero en in Hemmen (bij Zetten) 10 oktober in dorpshuis De Oude School. We beginnen om 10.00 uur tot  15.30 uur. Een eigen bijdrage van 5 euro p.p. wordt gevraagd. Dit is inclusief koffie of thee en de lunch. (Graag ter plekke contant betalen.)  

De gehele dag is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en de ervaren fietsdocenten zijn er om alle mogelijke vragen over de fiets, de fietser, het fietsen en de verkeersregels te beantwoorden. De bedoeling van deze dag is om samen met leeftijdgenoten prettig en ook veilig te blijven genieten van de mogelijkheden die fiets en e-bike bieden. 

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden op; https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en leeftijd.