Omroep Lingewaard

Lentestruintocht in de Gendtse polder…

Lentestruintocht in de Gendtse polder
Datum: 20 mei 2018

De lente is inmiddels een maand oud en heeft zich in volle pracht ontplooid. Ontluikende knopen onthullen de schoonheid van de daarin opgesloten bloemen. Wij gaan een tocht door ooibos en buitenpolder maken op zoek naar planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. We zoeken antwoorden op vragen, waarom sommige bloemen juist deze bepaalde vorm hebben en waartoe nectar dient. We kijken welke bladvormen we tegenkomen en hoe planten, dieren gebruiken om te helpen bij de bevruchting en hoe ze vraat proberen te voorkomen.
In de buitenpolder gaan we op zoek naar vogels. Mogelijk zijn er grutto’s en tureluurs te bewonderen of een jagende torenvalk. Misschien zwermen de oeverzwaluwen over het water om insecten te vangen voor hun jongen. Beversporen zijn er zeker te verwachten, en met wat geluk zien we een ree.

Op zondag 20 mei kunt u samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk de bloemenpracht in de Gendtse polder bewonderen. Samenkomst om 13:45 uur en om 14.00 uur start er een excursie bij de Kaakse dam in Gendt bij het nieuwe fietspad. De tocht duurt tot ongeveer 16.15 uur.

Met de juiste kleding, is het een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.

Konikpaard (veulen) in de Gendtse Waard. Foto: © Fons Sluiter, Huissen.

Tip: laarzen aan, regenkleding en verrekijker mee. De tocht is niet geschikt voor minder validen. Kosten volwassenen € 3,- Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar kosten €1,50. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.
Voor nadere informatie: Jos Peters 06 10766778.