Omroep Lingewaard

Lezing over bierbrouwen in Bibliotheek Huissen

Bier van aardappelen, bier met fruit, herfstbock… er zijn steeds meer kleinschalige bierbrouwerijen die bijzondere bieren brouwen in Nederland. Dit geldt ook voor huisbrouwerij Malpertuus van Ruud Vos uit Bemmel. Op woensdagmiddag 12 december geeft Ruud in de Bibliotheek Huissen een hoorcollege over bierbrouwen, bier proeven en bierbuiken.

Bier is een eeuwenoud natuur- en cultuurproduct. Ruud Vos is lid van de bierconsumentenvereniging PINT. Als bierbrouwer is hij al meer dan 20 jaar aangesloten bij Triple-W, een vereniging van bierbrouwers. In zijn huisbrouwerij Malpertuus brouwt hij bieren met klinkende namen als ‘Hop Marjanneke’, ‘Het vergeten kasteel’ en ‘Mokkende Monnik’. Tijdens zijn lezing om 14.00 uur in Bibliotheek Huissen vertelt hij zijn toehoorders alles over de kunst van het bierbrouwen.

Dit hoorcollege is onderdeel van de collegereeks genaamd de ‘Universiteit van Lingewaard’. De colleges in de Bibliotheek Huissen duren van 14.00 tot 15.30 uur en bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via https://www.obgz.nl/uni-lingewaard.html. Hier staan ook alle volgende colleges in de Gemeente Lingewaard vermeld.