Omroep Lingewaard

Lezingen van regionale experts in Bibliotheek Bemmel

Voor mensen die graag hun kennis willen uitbreiden vinden er gedurende het hele jaar lezingen van regionale experts plaats in Bibliotheek Bemmel. Op woensdag 15 september, de Internationale Dag van de Democratie, geeft oud-docent Bestuurskunde Frans Eijkelhof een lezing over het begrip ‘democratie’. 

Wat houdt ‘democratie’ precies in? Hoe is het ontstaan? En welke kansen en bedreigingen zijn er voor de democratie, wereldwijd, in Europa, maar ook in ons eigen land? Frans Eijkelhof zal hier uitgebreid op ingaan tijdens zijn lezing op 15 september in Bibliotheek Bemmel. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Indien gewenst krijgen de toehoorders na afloop zijn presentatie per mail toegestuurd. 

Universiteit van Lingewaard

Deze lezing maakt deel uit van de reeks ‘Universiteit van Lingewaard’, gegeven door regionale experts. Een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema’s. Op 8 en 15 oktober zal cultuurwetenschapper Herm Gerits vertellen over de economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen tijdens de Verlichting (16e en 17e eeuw). Op woensdag 17 november geeft Frans Eijkelhof een toelichting op de stoïcijnse filosofie. Wat zijn het doel en de bijzondere kenmerken van deze filosofische stroming en in hoeverre kunnen we deze toepassen in onze huidige maatschappij? Bibliotheekleden en studenten betalen voor de lezingen € 4,- voor een kaartje, overige bezoekers € 5,-. 

Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in Bibliotheek Bemmel of via www.obgz.nl/agenda. Hier is ook het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid te vinden. De bibliotheek houdt rekening met 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen.