Omroep Lingewaard

LINGEPRINT GRAFIEKMANIFESTATIE IN HUISSEN…

Met de tweede Lingeprint Grafiekmanifestatie hoopt stichting LingeW’art opnieuw een enthousiast publiek te verrassen en te boeien. Drie dagen lang kan men kijken, genieten en ook zelf proberen hoe veelzijdig grafiek is. De VOG (landelijke Vereniging voor Originele Grafiek) heeft de maand oktober uitgeroepen tot maand van de grafiek. Lingeprint is daar onderdeel van.

Kunstenaars afkomstig van Randstad tot Achterhoek, allen bekende en boeiende grafisch werkende kunstenaars zijn uitgenodigd hun werk tijdens de Lingeprint Grafiekmanifestatie te exposeren. Dankzij de verschillende technieken die zij hanteren belooft het een boeiende manifestatie te worden. Naast demonstraties wordt er uitleg over de toegepaste technieken gegeven.
In samenwerking met het OBC Huissen exposeren kinderen van de KunstKlas een door hen tijdens workshops bedrukte TIPI. Zelf zullen ze aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.
Vanwege het grote succes tijdens de vorige Lingeprint werd de Japanse papierkunstenaar Akira Matsumoto ook nu weer uitgenodigd workshops te geven. Kinderen kunnen zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur op speelse wijze kennis maken met een leuke manier van zelf papier maken. Deze workshop eindigt om 17.00 uur. Deze workshop is gratis.

Zondag geeft kinderatelier De Juliaan van 14.00 tot 16.00 uur een workshop kunst-tas bedrukken, ook deze workshop wordt gratis aangeboden.

De officiële opening van Grafiekmanifestatie Lingeprint door wethouder Theo Janssen vindt plaats op vrijdag 27oktober om 19.30 uur. Het trio Gimle zal voor een vrolijke muzikale toets zorgen. Ieder is van harte welkom!

Overige openingstijden zijn zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 uur.
De manifestatie vindt plaats in de RAADZAAL in Huissen, Langekerkstraat 17 en is gratis toegankelijk.