Omroep Lingewaard

Lingewaard Cup bij De Valom

Rijvereniging en Ponyclub De Valom organiseert ook dit jaar weer de Lingewaard Cup, waarbij er gestreden wordt om de titel ‘Lingewaard Kampioen’ voor zowel pony’s als paarden in de discipline dressuur.

De activiteiten vinden plaats op Koningsdag 27 april. De Lingewaard Cup is hét kampioenschap binnen de gemeente Lingewaard. Iedereen die woont in de gemeente Lingewaard en die in het bezit is van een eigen paard of pony mag meedoen. Ook ruiters of amazones die lid zijn van een vereniging in de gemeente Lingewaard maar die zelf buiten de gemeente Lingewaard wonen, mogen zich inschrijven.
Iedereen die mee wil doen is welkom! Men hoeft dus géén startkaart te hebben of lid te zijn van de KNHS. Ruiters die wel een startkaart hebben mogen alleen in de klasse starten die zij ook bij de KNHS starten.

Dit jaar bestaat de Lingewaard Cup alleen uit een dressuurwedstrijd welke gereden wordt in twee buitenringen welke afgezet zijn met witte hekjes. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden er één of twee proeven per combinatie gereden. Nieuw dit jaar zijn de kinderactiviteiten die georganiseerd worden. Deze activiteiten staat uiteraard in het teken van paarden en pony’s(rijden).

Alle activiteiten vinden plaats tussen 9:00 en 14:00 uur op het terrein van Ruitersportcentrum Huissen, Karstraat 34B in Huissen. De kosten voor zowel de dressuur als het springen bedragen 7,50 euro per start! Deelname aan de kinderactiviteiten is kostenloos. Voor meer informatie en inschrijving voor de Lingewaard Cup: kijk op www.valomrijvereniging.nl.

Bron: Gemeentenieuws Lingewaard.
Archieffoto: © Fons Sluiter