Omroep Lingewaard

Lingewaard verwelkomt nieuw distributiecentrum

De gemeente Lingewaard verkoopt bijna 4 hectare grond op bedrijventerrein Agropark II aan  Volker Wessels Logistics Development (VWLD). Het bedrijf gaat hier aan de Fresialaan in Bemmel een  distributiecentrum voor de regio Arnhem-Nijmegen bouwen.  

Meer banen 

Wethouder Helga Witjes is blij met de verkoop: “We merken nog steeds dat Lingewaard aantrekkelijk is voor  ondernemers. Dat laat ook de komst van VWLD zien. De komst van het distributiecentrum levert meer banen  op in Lingewaard en natuurlijk inkomsten uit de verkoop.” 

Duurzaam 

Roeland van den Berg van VWLD: “Lingewaard is voor logistieke en groothandelsbedrijven een  aantrekkelijke vestiging locatie. Vanuit hier kunnen ze goed de regio Arnhem-Nijmegen bedienen. Hier willen  wij op inspelen door deze bedrijven bedrijfsruimte aan te bieden die op korte termijn beschikbaar is. Duurzaamheid speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het dak zetten we in voor de opwekking van zonne-energie. En door gebruik te maken van het warmtenet werken we aan het verminderen van CO2 uitstoot.” 

Start bouw na de zomer 

Eind januari tekenden de gemeente en VWDL het contract. VWLD verwacht na de zomer te starten met de  bouw, zodat het distributiecentrum halverwege 2022 klaar is. Meer informatie over VWDL staat op  www.vwld.nl