Omroep Lingewaard

Lingewaards Sportakkoord is een feit

Op vrijdag 25 oktober werd het Lingewaards Sportakkoord, in het bijzijn van meer dan 55 partners, gepresenteerd én ondertekend.

Trotse ambassadeurs
In een volle sporthal in Bemmel werd tijdens een persconferentie op vrijdag 25 oktober het Lingewaards Sportakkoord gepresenteerd. 58 partners waren getuige van dit bijzondere moment. Zij ondertekenden het sportakkoord en werden daarmee trotse ambassadeurs van het sportakkoord.

Lingewaard is één van de eerste gemeenten die een gezamenlijk sportakkoord sluit. Het sportakkoord is onderdeel van een landelijke beweging die door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is ingezet. Het ministerie stelt ook een bedrag beschikbaar om handen en voeten te geven aan de uitvoering van het sportakkoord in 2020 en 2021.

Samen verder
Het Lingewaards Sportakkoord kwam tot stand samen met lokale sport- en beweegaanbieders, zorg- en onderwijspartners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente Lingewaard. Het doel van het sportakkoord is dat iedere inwoner van de gemeente Lingewaard meer gaat bewegen voor een gezond leven. De komende periode worden stappen gezet om de actiepunten uit het sportakkoord te kunnen uitvoeren.

Meer informatie
Alle informatie over het sportakkoord is ook te vinden op www.lingewaardssportakkoord.nl.