Omroep Lingewaard

Lustrumeditie Internationaal Kapellenfestival Bemmel: internationale gasten, een CD-presentatie en méér!..

BEMMEL. Op zondag 15 juli is het groot feest op het marktplein in Bemmel. Jubilerende Egerländerkapel De Leemkuulers organiseren de 5eeditie van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel. Op het festival wordt de jubileum-CD van De Leemkuulers gepresenteerd en zijn er optredens van nationale en internationale kapellen.

Om 12.00 uur zal er een grote opening zijn met alle deelnemende kapellen: Spiel der Kantonspolizei Bern uit Zwitserland, Larenka uit Laren, Muziçanka uit Blerick en De Leemkuulers. Daarna klinkt er tot 17.00 uur onafgebroken muziek vanaf twee podia. De muziek die gespeeld zal worden komt oorspronkelijk uit Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland.

Waan je op vakantie in de bergen met de alpenklanken, een biertje, een broodje braadworst en de gezelligheid van de mensen om je heen. Op het festival treden in totaal meer dan 100 muzikanten op.

Organiserende partij Egerländerkapel De Leemkuulers bestaan 25 jaar. Ter ere van dit jubileum hebben ze een CD opgenomen, welke op het festival gepresenteerd zal worden. Op deze CD staan de favoriete nummers van de kapel. De CD is op het festival te koop voor € 12,50.

Op de dag zelf staan zo’n 40 vrijwilligers en 100 muzikanten klaar om u een geweldige dag te bezorgen. De horeca wordt volledig verzorgd door Brasserie Bloem. Zij zullen zorgen voor overheerlijk koud bier, lekkere broodjes braadworst, en natuurlijk de beroemde ‘kaffee mit kuchen’.

Het Internationaal Kapellenfestival Bemmel wordt een groots feest, en iedereen is welkom!

 

IKFB – zondag 15 juli 2018 – 12.00 uur

Meer informatie op www.ikfb.nl