Omroep Lingewaard

Mamma mia!: ‘ABBA’ op Koningsdag bij De Buitenpoort…

Op Kingsnight (= Rocknacht) nóg twee tributes: Pearl Jam en The Doors

HUISSEN – De Buitenpoort pakt royaal uit met Koningsdag! Het multifunctionele horecabedrijf heeft voor zaterdag 27 april een grootse ABBA-show geprogrammeerd. Plus nog andere acts en een dj en vermaak voor kinderen. De avond ervoor: Kingsnight met toptributes van Pearl Jam en The Doors! 

Bij De Buitenpoort op het ‘Koningsplein’ (voor één dag) is er op Koningsdag een programma voor heel het gezin. Vanaf 13.00 uur worden de kinderen vermaakt met springkussen en andere activiteiten. Kunnen de ouders en begeleiders uit hun bol gaan op de klanken van ABBA. De tribute-show van Abba Fever duurt maar liefst twee uur lang! 

Uiteraard komen alle hits voorbij en zijn zelfs de outfits, looks en danspasjes hetzelfde. En die stemmen! Doe je ogen dicht en het lijkt of Agnetha, Benny, Björn en Anni-frid voor je neus staan te zingen. Waterloo, Dancing Queen, Gimme, gimme, gimme, Money, money, money, Knowing me, knowing you en Mamma mia.

Ook nog: Femke’s Female Singer Show met hits van Tina Turner, Amy Winehouse en Anouk, een surprise act én dj Kinki Sminki. Meezingen en swingen, dansen en sjansen geblazen. Zoals WimLex en Maxima in hun beste dagen. Bij mooi weer buiten, anders lekker binnen. Entree: vrij! 

Kingsnight = Rock

De avond ervoor is het Kingsnight, met twee bands (a)live. Eerst de local heroes Jos, Wouter, Peter, Stijn en John met hun toptribute to Pearl Jam. Met Alive, Jeremy, Black en Even flow, om maar een paar topnummers van deze geweldige grungers te noemen. Na Pearl Sjèm ruim baan voor D’n Doars. Met, yep, een tribute to The Doors. De looks, muziek en stem benaderen het origineel akelig dicht. Jim Morrison zou zich haast omdraaien in z’n graf op Père La Chaise. 

Natuurlijk spelen D’n Doars alle hits: van Light my fire tot Riders on the storm en van Touch me tot The End. Vooraf, tussendoor en na de live optredens draait Kinki Sminki (vooral) ronkende pop- en rockclassics. Zaal open: 20.00 uur. Entree: €5. (vvk: www.debuitenpoort.nl, Foto Van Eimeren in Huissen en Braulio in Angeren).

De koningskoppels van de popmuziek, ‘ABBA’, bij De Buitenpoort op Koningsdag, zaterdag 27 april a.s. (Foto: ABBA Fever)