Mannen van Thetis zetten door tegen DWV

De mannen van Thetis namen het in de derde wedstrijd van het seizoen op tegen de heren van DWV. Na een ruime overwinning tegen De Grunte uit Hardenberg was het zaak om ook deze 3 punten niet aan ons voorbij te laten gaan.

Ook deze wedstrijd werd er benadrukt door coach Milder dat de spelers uit moesten gaan van eigen kwaliteit en spel. De eerste periode begon met het missen van een man meer door een slechte pass. De openingstreffer kwam na 2 minuten door Wilco Rutten. Vrij snel daarna scoorde ook Niek van Bon. Door een slecht verdedigde man minder kon DWV hun eerste doelpunt maken. Na het missen van de tweede man meer, kwam de tussenstand op 1-2 in het voordeel van Thetis.

De 2e periode was chaotisch maar in het voordeel van Thetis. In de verdediging van DWV ontstonden gaten waar Thetis gebruik van maakte. Na een mooi opgezette aanval, waar meerdere spelers van Thetis vrij door kwamen, scoorde Raymond Rikken. De volgende man meer werd goed benut door Thetis. Door een overtreding van DWV werd het doelpunt niet geteld, maar vervangen door een strafworp. Deze werd helaas gemist. Door meerdere man minder situaties kon DWV bijna gelijk komen, gelukkig werd er in de laatste 2 minuten nog gescoord door Niek Berns en Raymond Rikken. De periode eindigde op 3-6.

De 3e periode was Thetis dominant. Er werd gescoord door Joeri van Bon, Niek van Bon, Wilco Rutten en Edo den Boef. Helaas werden er ook veel U20 fouten gemaakt door Thetis. Hierdoor kon DWV 2 doelpunten maken. Er moest weer rust in het spel komen en door een goed getimede time-out kon coach Milder zijn team weer in de goede richting sturen. Periode stand 5-10.

In de 4e periode was controle en zuinig zijn op de bal de sleutel om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Er werd eenmaal gescoord door Siert Heida wat de eindstand op 5-11 liet komen. De hele wedstrijd werd er door de heren van Thetis goed verdedigd, waardoor DWV de gehele 4e periode niet heeft kunnen scoren.

Periode standen: 1-2; 3-6; 5-10; 5-11

Doelpunten makers: Wilco Rutten, Niek van Bon, Raymond Rikken, Niek Berns (2); Joeri van Bon, Edo den Boef, Sierd Heida (1)

Raymond Rikken is de schrijver van dit stukje.