Omroep Lingewaard

Midzomer/vaderdagexcursie

Nu het bijna midzomer is lijkt de natuur het kalmer aan te doen. Alles is mooi groen geworden en veel lijkt er niet te veranderen. Maar schijn bedriegt. Tussen de struiken kunnen we pas uitgevlogen vogels ontdekken, die net op eigen benen staan. In de top van de bomen zingen hun vaders het hoogste lied en de moeders zitten op het legsel van de tweede ronde. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Goed kijken en luisteren is belangrijk, want veel speelt zich af, verborgen in het bladerdek. Langs dijk en berm is de uitbundige bloemenpracht zichtbaar.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op zondag 17 juni een zomerwandeling door de Bemmelse polder met als thema; zomerverschijnselen. Om 13:45 uur staat de thee en/of koffie klaar in de Veldschuur, Sportlaan 1M te Bemmel. Om 14.00 uur vertrekken natuurgidsen/vogelaars voor een wandeling door de polder. De excursie duurt tot ongeveer 16:15 uur

Gezinnen zijn welkom met kinderen vanaf 6 jaar. Voor minder validen is deze tocht niet geschikt. Kosten volwassenen € 3,- kinderen €1,50. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Tip: geschikte kleding, laarzen aan en verrekijker mee.

Voor nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of www.lingewaardnatuurlijk.nl

Foto: Gijsbert Peelen