Omroep Lingewaard

Minister prijst vrijwilligers MHCBemmel800 en slaat balletje mee

22 februari bezocht Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport MHCBemmel800. Tijdens zijn bezoek werden  zet de trainers en andere vrijwilligers van de hockeyclub  in het zonnetje. Zij begeleiden het G-hockeyteam van het dorp dat vorig jaar kampioen werd.

Na de opening door Wethouder Helga Witjes en een presentatie door de G-hockeyteams, overhandigde Bruins Matthias Meijer en Erna van der Wielen een vaasje, dat symbool staat voor Nederland, dat we met zeventien miljoen mensen vasthouden. Bruins: “Met iedereen die snapt dat we er met elkaar iets van moeten maken. Dat kan alleen als we naast elkaar, niet tegenover elkaar staan. Vrijwilligers zijn daar een uitgelezen voorbeeld van.”

De Minister en sportgedeputeerde Jan Markering lieten zich uitdagen om ook een balletje te slaan. Tijdens een clinic kregen zij door de spelers van het G-hockeyteam de fijne kneepjes uitgelegd.

De G-hockeyers in Bemmel bestaan 10 jaar en vorig jaar wonnen zij goud en zilver tijdens de Special Olympics  in de Achterhoek. Deze spelen werden geopend door Bruins en Markink, die beiden de G-sport een warm hart toedragen.

foto’s © Marco Molle