Omroep Lingewaard

Morgen besluit over doorgaan optochten

Morgen besluit over doorgaan carnavalsoptochten

In goed overleg met de besturen van vijf Lingewaardse carnavalsverenigingen en de politie heeft burgemeester Josan Meijers vanmiddag besloten om morgen om 10.00 uur te bepalen of de carnavalsoptochten in Huissen, Bemmel, Angeren, Gendt en Haalderen later die dag kunnen doorgaan. In Doornenburg was de optocht vandaag al.

Meteo Group en de Veiligheidsregio voorspellen voor morgen in Lingewaard tussen 11.00 en 15.00 uur forse windkracht en zware windstoten. Dat weer zou een onveilige situatie opleveren voor deelnemers en toeschouwers van de carnavalsoptochten. Dit soort voorspellingen kan voor de burgemeester aanleiding zijn de optochten af te gelasten.

Burgemeester Josan Meijers stelt het besluit over eventuele afgelasting uit tot morgen 10.00 uur, na ruggespraak met de carnavalsverenigingen en politie. Dan zijn de voorspellingen betrouwbaarder en zijn de deelnemers van de optochten nog niet op pad. “Ik weet hoeveel moeite, tijd en geld onze inwoners steken in de voorbereiding van de optocht. Het eventuele besluit om deze optochten af te gelasten, stel ik daarom uit tot het allerlaatste moment. Alleen als blijkt dat het weer een onverantwoord risico oplevert voor deelnemers en bezoekers van de optochten, ontkom ik er niet aan dit moeilijke besluit te nemen. Dit volksfeest mag namelijk niet in tranen eindigen.”

Mocht zij morgen tot afgelasting besluiten, bekijkt de burgemeester samen met de carnavalsverenigingen en politie de mogelijkheden om de optochten naar een ander moment te verplaatsen.