Omroep Lingewaard

Nadien Visch (20) uit Doornenburg finalist NK vakopleidingen

DOORNENBURG – Van 20 tot en met 22 maart vinden de finales van de ‘Skills Heroes’ plaats in de Amsterdam RAI. Tijdens deze finales strijden MBO studenten van verschillende scholen en opleidingen voor het Nederlands kampioenschap. Nadien Visch uit Doornenburg volgt de opleiding tot grafisch ontwerper op het ROC Nijmegen en staat in de finale.

Al vanaf het begin van het schooljaar zijn er door het hele land voorrondes van de Skills Heroes. Nadien eindigde hierbij al eerder op de vijfde plaats wat ervoor gezorgd heeft dat zij een plekje kon bemachtigen tijdens de finales. Woensdag ontving zij de eerste opdracht, maar ook gister en vandaag zit zij geconcentreerd achter haar computer te ontwerpen. “Het is super leuk, en de eerste ronde ging best wel goed” – aldus Nadien. De afgelopen drie dagen hebben de finalisten samen in een huisje doorgebracht. Dit zorgde naast alle spanning van de strijd ook voor een beetje afleiding en gezelligheid.

Vanavond om 19:00 uur begint de prijsuitreiking. De Doornenburgse hoort dan op welke plek zij geëindigd is. Docenten van het ROC in Nijmegen laten weten bij voorbaat al trots te zijn op al hun deelnemers.