Omroep Lingewaard

Nieuw magazine van De Geintrappers: Het Gruune Buukske

BEMMEL – Vrijdagavond werd in café De Roskam Het Gruune Buukske van carnavalsvereniging De Geintrappers gepresenteerd. Het is de opvolger van wat jarenlang het Geintje was. En zoals ieder jaar zal ook deze uitgave in de week voor carnaval huis-aan-huis worden verspreid.

 

Carnavalsvereniging De Geintrappers kent een lange traditie van eigen ‘magazines’ waarin het reilen en zeilen van de club aan bod komt. In het begin had Bemmel het Geintje, later heette het krantje simpelweg Carnaval, waarna het Geintje terugkeerde, om in 2005 en 2006 even plaats te maken voor Dé Bemmelse Carnavalskrant, een samenwerking van de drie carnavalsclubs die het dorp heeft. Daarna verscheen tot 2019 het Geintje weer.

 

Het Gruune Buukske, dat met de naam verwijst naar de kleur van de vereniging, is een nieuw hoofdstuk in de reeks. De makers zijn een andere weg ingeslagen en hebben met de ‘gids tijdens carnaval’ heel Bemmel voor ogen gehad, of je nu carnavalist bent of niet. ‘Met dit boekje willen we informeren in praktische zin, maar ook nieuwsgierig maken en met leuke verhalen een kijkje in de keuken geven’, zegt redacteur Willem Bosma.

 

Een ja/nee-sticker op de brievenbus? Dan valt het Gruune Buukske helaas niet op de mat. Gelukkig  heeft de redactie daar een oplossing voor. ‘Als u toch een boekje wilt hebben, neem dan contact met ons op en wij brengen het persoonlijk bij u langs. Daarnaast zou u onze eigen, aangepaste ja/nee-sticker van de website kunnen downloaden en opplakken. Dan komt het volgend jaar helemaal goed!’