Omroep Lingewaard

Nieuw: Nacht van Huissen, met Rolling Beat Machine …

Rolling-Beat-Machine-1a
Rolling Beat Machine

HUISSEN – Nieuw dit jaar: de Nacht van Huissen! Op maandag 1 augustus, op partyplein De Buitenpoort. Met de spectaculaire live act Rolling Beat Machine. Op dinsdag 2 augustus de Huissense Dag. Overdag: terras en ‘s avonds Podiumrock. Met live de bands: Home for Supper en Naked Sweat Drips.

Als enige band op aarde treedt de Rolling Beat Machine op met een speciale, magische machine. Met onder meer vijf koperen toeters als geluidssysteem. Alles wordt aangestuurd door vijf fantastische muzikanten, die met het apparaat een ongekende sound maken. Een snufje reggae, mespuntje ska, tikkie rock, likje Nederlandstalig, scheut dance. Stilstaan is geen optie, het swingt de toeters uit.
Ze spelen vrij, en alles wat er om hen heen gebeurt, kan worden meegenomen in de show. Het publiek wordt er nauw bij betrokken. De Rolling Beat Machine is een graag geziene gast tijdens de Vierdaagsefeesten bij De Kaay. Daarna gaan ze op tour in Spanje.

En ze staan dus op Partyplein De Buitenpoort. Op maandag 1 augustus vanaf 19.00 uur geopend. DJ-support: Kinki Sminki, die met vinyl draait. Ook met lp’s en singles van de bezoekers, dus neem mee! Dat geldt ook voor de dag erna. Weer vanaf 19.00 uur.
Het is dan inmiddels dinsdag 1 augustus en tijd voor de Huissense Dag. Overdag lekker toeven op het (overdekte) terras en ‘s avonds de luie stoel uit voor Podium Rock, het ándere geluid. Een eendrachtige samenwerking van TLH Presents en BuitenpoortLIVE/BenYes bookings & promoting. Met maar liefst twee live bands!

Toegang gratis
Eerst Home for Supper (zwart-wit foto) met haar eigen sound, vol rock, pop, rock ‘n roll en reggae. Verzekerd van een bonk energie op het podium weten ze het publiek mee te krijgen. Eigenzinnige riffjes, strakke drums, dikke baslijntjes en refreintjes die je het liefst zo hard mogelijk mee wil zingen zorgen voor een geluid dat lekker in het gehoor ligt. De helft van de band komt uit Lingewaard, speelde al snel op/bij 3FM en haalde finale van de Roos Van Nijmegen waar ze de publieksprijs in de wacht wisten te slepen.
De tweede band is The Naked Sweat Drips, die je raken met hun heavy rock. Een dubbele gitaaraanval, donderende drums en bas en schreeuwende orgeluithalen. Alsof Pink Floyd en Queens Of The Stone Age met elkaar vechten met Nick Cave als scheidsrechter. Deze podiumbeesten komen uit Boxmeer en brengen binnenkort hun debuutalbum uit. De toegang voor zowel Nacht van Huissen als Huissense Dag is… gratis!

naked sweat drips
The Naked Sweat Drips
Home for Supper
Home for Supper