Omroep Lingewaard

Nieuwe vrijwilligers welkom bij Fort Pannerden…

Infomiddag voor vrijwilligers op 20 februari in Fort Pannerden
Vrijwilligerswerk in een stoer fort: in de winkel, als rondleider, chauffeur of servicemedewerker. Wie daar meer over wil weten is welkom tijdens een nieuwe informatiebijeenkomst voor vrijwilligers op zaterdag 20 februari in Fort Pannerden, bij Doornenburg, aanvang 13.00 uur. Aanmelden kan via info@fortpannerden.eu. Meer informatie vindt men op www.fortpannerden.eu.

Belangstellenden krijgen volop informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, en over de nieuwe koers van Fort Pannerden. Het fort opent in april na een herinrichting en gaat een grote toeristische attractie worden. Tijdens de bijeenkomst zorgen rondleiders voor een korte tour door het fort. Iedereen kan de nieuwe spannende introfilm zien over Fort Pannerden. Vrijwilligers zijn aanwezig om te vertellen over hun werkzaamheden, en het plezier dat zij daaraan beleven. De bijeenkomst duurt tot 15.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur.

Nog 2,5 maand en Fort Pannerden opent zijn deuren weer, met nieuwe eigentijdse programma’s: van puzzel-expeditie tot game, audiotour en rondleidingen. In Fort Pannerden gaat het straks om ontdekken. Bezoekers trotseren daarvoor de elementen: water, aarde, vuur en lucht. Op hun tour door het immense fort wacht hen een schat aan verhalen over het fort, het soldatenleven en de riviernatuur om het fort heen. De programma’s zijn tot stand gekomen samen met partners Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland.

Extra vrijwilligers zijn nodig omdat het fort vanaf eind april meer programma’s biedt, maar ook vaker open gaat. 180 dagen per jaar is de koers. De campagne ‘Stoer fort zoekt vrijwilligers met een glimlach’ moet het fort aan zo’n 40 nieuwe vrijwilligers helpen. Vrijwilligers die het leuk vinden om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar ook zijn er tal van werkzaamheden achter de schermen: van pr-werk tot archiveren. Omdat Arnhem en Nijmegen niet ver weg liggen, nodigt het fort met nadruk mensen uit die omgeving uit om eens kennis te komen maken.

Fort Pannerden, Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg. 20 februari: vanaf de hoek Waaldijk 1/ Fortweg gratis vervoerservice naar het fort. Parkeren op de P-Plaats op de Pannerdense Weg. www.fortpannerden.eu

Stoer Fort Pannerden zoekt vrijwilligers met een glimlach-1