Omroep Lingewaard

OBC BEMMEL komend schooljaar van start met nieuwe onderwijsaanpak

Persbericht OBC Bemmel

[Bemmel] Minder vakken op een dag, meer aandacht en begeleiding in langere lessen en meer keuzes en maatwerk voor de individuele leerling: dat is de nieuwe koers voor OBC Bemmel! De koers is ontstaan uit gesprekken met leerlingen, ouders en docenten over hun ideale school en vanuit ervaringen die de afgelopen jaren zijn opgedaan binnen de school zelf.

Leerlingen krijgen vanaf komend schooljaar nog maar drie vakken per dag, in lessen van tachtig minuten. Daarnaast bepalen leerlingen in de zogenaamde ‘Keuze-uren’ zelf waar ze behoefte aan hebben: ondersteuning in een vak naar keuze of hun talenten verder ontplooien in bijvoorbeeld talenprogramma’s, lessen over voeding, kunst, cultuur, sport maar ook interessante projecten die met techniek, natuur en wetenschap te maken hebben.

Daarnaast krijgt iedere leerling een coach met voor hem of haar gereserveerde tijd. Tijdens coach-werkuren worden gesprekken gevoerd over de keuzes die een leerling maakt, over studieresultaten, plannen & organiseren maar ook of iemand zich prettig voelt op school. In deze uren kunnen leerlingen ook onder begeleiding aan de slag met planningen maken, toetsen voorbereiden enzovoorts.

Rector Roos Bloemberg: “Helemaal nieuw is de methode voor ons niet. Op onze havo werken we al drie jaar volgens het programma Leerling in Beeld (LiB). Alle als positief ervaren onderdelen van dit programma zijn verwerkt in ons nieuwe onderwijsconcept. Deze ervaringen geven ons het vertrouwen dat ook deze nieuwe koers een succes gaat worden! We hebben er zin in!”