Omroep Lingewaard

OBC Bemmel zet in op kansrijk plaatsen

 Op OBC Bemmel worden leerlingen die zich aanmelden bij de school direct op het passende niveau geplaatst. Echter, door de impact van corona zijn er helaas bij verschillende leerlingen, ondanks de geweldige inzet van docenten en ouder(s)/verzorger(s), leerachterstanden ontstaan.

Ook heerst er nu ook twijfel over het schooladvies. Daarom krijgen de groep 8 leerlingen met een dubbeladvies de mogelijkheid om te starten op het hoogste niveau. Mogelijkheid instromen hoogste niveau

OBC Bemmel zet hiermee in op het ‘kansrijk plaatsen’ van leerlingen. Concreet betekent dit dat de school leerlingen met een gemengd advies de mogelijkheid bieden om op het hoogste niveau te starten. 

Gelden voor extra begeleiding
“Kansen geven betekent daarnaast ook zorgvuldig begeleiden. Daarom zetten we de extra gelden, die via het ministerie in het kader van ‘onderwijs achterstanden’ richting onze school komen, hiervoor in. Met deze extra ondersteuning houden we de ontwikkeling van de leerling nauwgezet in de gaten. Vervolgens bepalen we wat de best passende leerroute voor de leerling wordt,” aldus de directie van de school.

 

OBCBemmel_flyer_kansrijk_