Omroep Lingewaard

Oeloek – OpSchmùck | Tragikomedie van de bovenste plank…

Reeds in 2010 stonden de heren van Oeloek bij TOP op het podium, tot groot genoegen van het publiek. ‘Nog nooit zoiets goeds gezien,’ verzuchtte een bezoeker bewonderend. Op zaterdag 12 maart (20:30) zijn ze er weer. Gaat dat zien!
De viermansformatie vestigde de afgelopen seizoenen hun naam met fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten worden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk. Volgens de Volkskrant is er, ruim tien jaar na Waardenberg & De Jong, weer een groep met dezelfde agressie, fysieke kracht en scherpe humor.

Krankzinnige cabaretstijl
Met hun krankzinnige cabaretstijl laat Oeloek een wereld zien, waarin mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. De personages blinken uit in onmacht en miscommunicatie, maar worden met zoveel precisie en mededogen neergezet dat je als publiek ‘ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering of een schaterlach ervaart, en op de beste momenten allemaal tegelijk.’ (Het Parool) Wat Oeloek maakt is tragikomisch, het is absurd en het is onbeschrijflijk grappig.
Ga naar http://topbemmel.nl/oeloek-cabaret/ voor nadere informatie en het bestellen van kaartjes.
oeloek_opschmuck 15-16 (c)2 REDRUM vierkant