Omroep Lingewaard

Officiële opening Het Waterrijkzondag 2 juni 2019…

Na jaren van ontwikkelen en inrichten wordt deelgebied Het Waterrijk van Park Lingezegen op zondag 2 juni 2019 officieel geopend. ´s Middags is er een feestelijk programma voor jong en oud, met activiteiten van 13.00 tot 17.00 uur. De activiteiten zijn op en rondom het water, georganiseerd door vele enthousiaste organisaties en ondernemers in dit avontuurlijke en natuurrijke gebied. Kom ook en beleef Het Waterrijk op z’n best!

Ontdek het gebied
Bij het openingsfeest zorgen organisaties en ondernemers in Het Waterrijk voor allerlei leuke activiteiten. Centrale plek is de Schuur van Tap, Rijksweg Noord 102 in Elst. Hier draait de film ‘The making of Het Waterrijk’. Ook vertrekt hier vandaan de huifkar die de hele middag langs alle activiteiten rijdt, waaronder kanoën, waterdiertjes ontdekken, vogels spotten, skeelerdemonstratie en een klimwand. Voor de lekkere trek kan men terecht bij o.a. Streekwinkel de Lingegaerdt, De Woerd Eten & Drinken en boerderijwinkel De Fruitben. Het programma is van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.parklingezegen.nl.

Het Waterrijk
Het Waterrijk ligt in het noordelijke deel van Park Lingezegen, tussen Arnhem-Zuid en Elst. Water staat centraal in dit gebied: water om te bergen, water om te spelen en water voor natuur. De rietlanden in het oostelijke deel zijn al enkele jaren klaar en staan inmiddels bekend als een walhalla voor vogels en vogelspotters. Je kunt er ook heerlijk wandelen en fietsen. Het net ontwikkelde westelijke deel, ten westen van de A325 en aan de zuidkant van de Rijkerswoerdse Plassen, is een gebied voor sport, recreatie en avontuur. Ook daar kun je prachtig wandelen en fietsen tussen rietmoerassen door, maar het gebied is ook heel geschikt om bijvoorbeeld lekker te kanoën, te zwemmen en in de winter mogelijk zelfs te schaatsen. Vanaf de Rijkerswoerdse Plassen kun je zelfs kanoën naar de Linge.

De werkzaamheden in Het Waterrijk zijn uitgevoerd door aannemer Wetering. Het beheer van Het Waterrijk is in handen van Staatsbosbeheer.