Omroep Lingewaard

Oliebollen appelflappen voor goede doelen & warme harten

’t Zeuvende bakt ook dit jaar weer voor goede doelen
’t Zeuvende bakt ook dit jaar weer oliebollen en appelflappen voor het goede doel. Op woensdag 30 en donderdag 31 december gaan in de kraam naast cafetaria Moos massaal, kwalitatief ongeëvenaard in Lingewaard, dé eindejaarsnacks weer over de toonbank. Voor slechts vijf euro heeft u negen oliebollen of acht appelflappen.

’t Zeuvende de vriendenclub van handbalveteranen zal ook dit jaar de traditie voortzetten van het bakevenement. Zij zullen hun jaarlijkse goedertieren eind-goed-al-goedactie voor de zoveelste keer ten uitvoer te brengen. Dit jaar werd van de opbrengsten de omgeving van de Oude Kerkhof al een wedergeboorte gegeven en werden er borden voor de Historische Kring gemaakte met oude Bemmelse taferelen en ambachten door het dorp geplaatst. Van goede werken, lieve daadkracht en filantropisch de handen charitatief uit de mouwen steken krijgen de oude ballenjongens nooit genoeg.

Dit jaar bakt ’t Zeuvende voor twee doelen.
Alpe d’HuZes is één van de uitdagingen die ’t Zeuvende met de verkoop van ballen en flappen dit jaar gaat steunen. Twee teams van samen liefst 21 wielrenners onder leiding van 7e staflid Léon Collaris zullen de eerste donderdag in juni de ‘Hollandse berg’ op hun carbonpaardjes zo vaak als ze kunnen naar boven peddelen. In totaal willen de dames en heren Alpinisten 40 duizend euro bij elkaar fietsen en de mannen van ’t Zeuvende zijn trots daar een duitje aan mee te mogen en kunnen dragen.
De Zonnebloem afdeling Bemmel Haalderen Ressen is een vrijwilligersorganisatie die mensen aan huis gekluisterd of eenzaam dreigen te worden bezoekt, vakanties bezorgd en dagactiviteiten organiseert, zodat een ‘stilleven’ nog hooguit een schilderijtafereel is. Ook de mensen van de Zonnebloem hebben een duit uit het oliebollenzakje gevraagd om hun goede werken te kunnen doorzetten.
Dus fijnproevers, koopt en eet de veelgeroemde 7e bollen- en flappen en uw nieuwe jaar gaat gesmeerd het nieuwe jaar in. En u steunt goede doelen.
www.zeuvende.nl