Omroep Lingewaard

Ondanks goed spel geen winst voor Thetis.

Na de nipte nederlaag tegen WWV een week geleden, stond er afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen ZEW uit Ermelo op het programma. De mannen uit Gendt speelden naar behoren. Helaas was dat niet genoeg om als winnaars het bad te verlaten.

De woorden van coach Milder waren duidelijk. Variatie in de aanval, zuinig op de bal en pressing op eigenlijk helft. Door actief in te starten zorgde ZEW ervoor dat ze in de eerste periode 2 strafworpen konden versieren. Niek Berns scoorde de openingstreffer voor Thetis.

Goed keeperswerk aan de zijde van ZEW resulteerde in geen afstandsdoelpunten voor Thetis. ZEW versierde wederom een strafworp die met succes werd genomen. Niek Berns en Joeri van Bon zorgde ervoor dat het gat op het scorebord niet te groot werd.

Na de krachtige woorden van coach Milder begon Thetis sterk aan de derde periode. Joeri van Bon en Edo den Boef zorgde ervoor dat de score weer gelijk werd. Helaas konden ze dit sterkte begin niet volhouden en liep ZEW uit naar 9-5.

In de slotfase probeerde Thetis de schade in te halen, maar tevergeefs. Met een nederlaag van 11-7 moesten de Gendtse mannen het strijdtoneel verlaten. Spelers en coach waren tevreden over het geleverde spel, helaas resulteerde dat niet in de winst voor Thetis.

Met opgeheven hoofd werken de mannen toe naar aanstaande zaterdag. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Triton Putten op het programma. Aanvang: 16:45 uur.

Periodestanden:
2-1; 5-3; 9-5; 11-7

Doelpuntenmakers:
Joeri van Bon (2), Niek Berns (2), Mark Verbaten, Wilco Rutten en Edo den Boef (1)