Omroep Lingewaard

Ongekende kwaliteiten van B&W bij NL DOET in “de Minkhof” Bemmel…

Bemmel, 10 maart 2017

Het Oranjefonds organiseert vandaag en morgen samen met duizenden organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Nldoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Deze actie was voor burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven en de wethouders Helga Witjes en Theo Peren aanleiding om zich vandaag klokslag 10:00 uur te melden bij Leef-en-Doe Boerderij “De Minkhof” in Bemmel. Dit is een schitterende ontmoetingsplek voor senioren uit Lingewaard en omgeving die graag actief willen zijn binnen en buiten, alleen of samen met anderen. Allerhande activiteiten kunnen er tot ontplooiing komen, zoals het verbouwen van groenten en kruiden, het kweken van bloemen en boerderijdieren verzorgen. Je kunt er spelletjes doen, knutselen, handwerken, een taart bakken, muziek luisteren of maken, biljarten, sjoelen, yoga en bewegen. Ook kan je er timmeren, houtbewerken of repareren.

Na een rondleiding en een kopje koffie konden de aanwezige gasten kennis maken met de nog ongekende kwaliteiten van de dames Schuurmans en Witjes, die hielpen bij het bereiden van een heerlijke middagmaaltijd. De piepers werden gewassen en geschild, de uien moesten worden gesneden, de wortelen geschraapt, de pastinaak bewerkt met als eindresultaat een verrukkelijke rijk gevulde soep. Het is jammer dat dit medium de heerlijke geur van “Nels kippensoep met een gemeentelijke tintje” niet kan weergeven. Verder stond op het menu “varken in jachtsaus met erwten, wortelen en aardappel”. Als toetje werd een ouderwetse griesmeelpudding met bessensap gepresenteerd.

Het steviger vrijwilligerswerk was weggelegd voor wethouder Peren. In het zweet des aanschijns hielp hij mee meerdere fruitbomen te planten. Kortom, de handen werden flink uit de mouwen gestoken en het was er bovendien erg gezellig. NLdoet zoals het is bedoeld!

“De Minkhof” wordt niet gesubsidieerd en draait volledig op vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Goed voorbeeld, doet goed volgen! U kunt zich als vrijwilliger aanmelden via de website www.minkhof.nl

Verslag: Hans Kleefman
Foto’s:  Fons Sluiter