Omroep Lingewaard

Onveilige verkeerssituatie bij basisschool de Doornick

DOORNENBURG – Via het wijkplatform ontving de politie signalen over een verkeersonveilige situatie rondom de basisschool ‘De Doornick’, gelegen aan de Blauwe Hoek te Doornenburg. De aanwezige geslotenverklaring op de Blauwe Hoek zou regelmatig genegeerd worden door automobilisten. Dit levert gevaarlijke situaties op, met name bij aanvang van school en kort nadat de school uit […]

Het bericht Onveilige verkeerssituatie bij basisschool de Doornick verscheen eerst op 112Lingewaard.

DOORNENBURG – Via het wijkplatform ontving de politie signalen over een verkeersonveilige situatie rondom de basisschool ‘De Doornick’, gelegen aan de Blauwe Hoek te Doornenburg.

De aanwezige geslotenverklaring op de Blauwe Hoek zou regelmatig genegeerd worden door automobilisten. Dit levert gevaarlijke situaties op, met name bij aanvang van school en kort nadat de school uit is. Veel schoolgaande kinderen, maar ook ouders begeven zich dan op straat. Het negeren van de geslotenverklaring kan een aanrijding tot gevolg hebben.

Uit meerdere controles die de politie opvallend, maar ook onopvallend heeft uitgevoerd, bleek dat inderdaad per keer dat de school uitging, of voor aanvang van school, gemiddeld 4 maal de geslotenverklaring werd genegeerd.

De afgelopen weken zijn meerdere preventieve controles uitgevoerd waar automobilisten geattendeerd werden op hun gemaakte overtreding. Tevens is er aandacht voor de verkeerssituatie gevraagd in de nieuwsbrief van de school.

Vandaag, dinsdag 7 maart, heeft de politie een repressieve controle gehouden waarbij er 1 verbaal is opgemaakt. De boete voor het negeren van de geslotenverklaring bedraagt 90 euro. Ook de komende weken zal er op de genoemde locatie gecontroleerd worden.

De alternatieve route om toch de school te bereiken is: Clara van Delwig > Pannerdenseweg > Blauwe Hoek.

 

 

Het bericht Onveilige verkeerssituatie bij basisschool de Doornick verscheen eerst op 112Lingewaard.