Omroep Lingewaard

Open dag Orgelkring Bemmel in Theaterkerk

BEMMEL – Onlangs is Stichting Orgelkring Bemmel (SOB) in het leven geroepen voor het behoud van het Verschuerenorgel in de Theaterkerk én de promotie van de orgelcultuur. Het volledig gerestaureerde instrument beluisteren? Op zondag 27 september organiseert de kring een open dag.

De Donatuskerk werd zo weinig gebruikt dat parochie De Levensbron het godshuis uit gebruik nam en verkocht. Vele vrijwilligers verbouwden het gebouw en op 28 oktober 2016 maakte Bemmel kennis met de Theaterkerk, dat ruimte biedt aan theater, film, cabaret en muziek. Het orgel is nooit verwijderd. Men besloot het instrument uit 1951 te restaureren. Ook de akoestiek is sterk verbeterd. Wie het resultaat van alle inspanningen wil beluisteren, is welkom tijdens de open dag. De eerste presentatie duurt drie kwartier en begint om 13.30 uur (zaal open om 13.00 uur). Daarna wordt dit blok twee keer herhaald. Per tijdvak is er plaats voor zestig bezoekers.

Kaarten

In het coronatijdperk moet de organisatie de teugels strakker aantrekken. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk. Op www.theaterkerk.nl zijn gratis kaarten te bestellen voor het gewenste tijdvak. Bij binnenkomst zal naar de gezondheid worden geïnformeerd. Van bezoekers wordt verwacht dat zij zich aan de regels houden en eventuele verzoeken van medewerkers opvolgen. Dit voor ieders veiligheid.

Word vriend
De SOB heeft een ANBI-status. Dat houdt in dat alle donaties aan de kring als aftrekpost kunnen worden ingediend bij de Belastingdienst. Vriend van de kring worden is daardoor extra aantrekkelijk. Op www.orgelkringbemmel.nl staat alle informatie.