Omroep Lingewaard

Opening Buurtspeeltuin…

Op woensdag 13 juni vond de officiële opening plaats van het buurtspeelplein bij IKC Donatushof (Dr. Hoijngstraat).

Het buurtspeelplein begon twee jaar geleden als een initiatief van Jesper en Rob Polman (eigenaren van Eetwinkel Polly) en Mariken Goris (directrice Integraal Kindcentrum Donatushof). Samen met kinderen, buurtbewoners, stichtingen, het wijkplatform, de gemeente en verenigingen hebben zij de plannen gemaakt. Op 1 november 2017 begon het opknappen van het plein.

Het buurtspeelplein ligt om het IKC heen. Het grenst aan de Dr. Hoijngstraat, Klappenburgstraat, Dr. Rudolph van Oppenraaijstraat en Franciscusstraat. Het plein is openbaar, groen en met veel afwisseling. Om te spelen, te ontmoeten, te bewegen en te ontdekken.

Tijdens de opening werd ook de naam van de nieuwe speeltuin onthuld. Naar de tuin uit het bekende verhaal van Annie M.G. Schmidt, Pluk van de Petteflet: De Torteltuin. In het boek hebben buurtbewoners en gemeente niet zoveel op met de Torteltuin, maar gelukkig is dat bij deze Tuin niet het geval. De gemeente juicht dit buurtinitiatief juist toe.

Eetwinkel Polly had op het eind natuurlijk nog een lekkere koele verrassing voor alle kinderen, waarna de kinderen nog even lekker mochten spelen in de speeltuin

Foto’s: © Rezie Leenders