Omroep Lingewaard

Opening zwembad Walburgen 2.0

Sportpark Walburgen Gendt heeft al jarenlang een natuurzwembad die grenst aan de voetbalvelden. Dit zwembad heeft geen hangjeugd met scootertjes omdat het een groot hekwerk heeft die alleen toegangelijk is voor voetgangers. Kom je met een scootmobiel of rolstoel dan is er de mogelijkheid om een sleutel van de poort te krijgen.

Voor iedereen een heerlijke plaats om te recreëren. Maar nu is het zwembad opgeknapt door veel vrijwilligers en tevens bouwbedrijven uit de regio. Samen hebben ze gewerkt aan een mooi zwembad. De steigerpalen van de vlotten zijn gebruikt voor het terras dit geeft een authentieke uitstraling.

Vandaag 22 juni om half 3 werd de aftrap gegeven door wethouder Janssen die staat voor sport en recreatie en hij gooide de bal naar kinderburgemeester Cas Vermaas hij zwom naar de octopus in het water en gooide hem ertegenaan en toen was het zover Gendt heeft een mooi gerenoveerd zwembad gekregen. En alles klopte aan deze opening het weer was mooi de band Right Direction Music speelde fantastisch. Kortom een geslaagde opening.

Onze verslaggeefster was ter plaatse een maakte een kleine fotoreportage