Omroep Lingewaard

Opgravingen in Huissen.

Er zijn muren en een bijzondere munt gevonden, de vondsten worden nader beschreven in ‘Mededelingen’ het tijdschrift van de Historische kring Huessen.

Het gaat hierbij om hier het voormalige terrein van de fam. Siepman (fietsenmaker). De muurresten waren duidelijk zichtbaar. Ze kwamen tevoorschijn bij de voorbereidingen voor de bouw van een appartementencomplex. Er werd volop gespeculeerd over de vraag waar de muurresten van zouden zijn. Het antwoord is verrassend en eenvoudig. In de nieuwste uitgave van ‘Mededelingen’, het tijdschrift van de Historische Kring Huessen, leest u er meer over.

Ook kwam er in de Doelenstraat, bij bouwwerkzaamheden, een bijna 800 jaar oude munt tevoorschijn. In een ander artikel van dit tijdschrift kom je meer te weten over deze munt en andere vroege Kleefse en Gelderse munten.

De andere bijdragen, met vele mooie foto’s, gaan o.a. over een bijzonder Mariabeeld aan de dijk, trouwen in het wit, schenkingen en de maatschappij van Weldadigheid. Ook is er de vertrouwde column van Joop Brons. Verder lezen we in een verhaal over suikerzakjes uit Huissen, dat het stadje zelfs ooit een hotelstad leek.

Het tijdschrift wordt dezer dagen (of is al) bij de meer dan 1000 leden bezorgd.
Wilt u meer informatie over een lidmaatschap of een los nummer van het tijdschrift Mededelingen stuur dan een mailtje naar museum@huessen.nl