Omroep Lingewaard

Het afscheid van overleden kroegbaas Mike van der Kemp

HUISSEN – De kroegbaas van Café-Bar De Dijk is vandaag gecremeerd. De 53-jarige Huissenaar had een ernstige leveraandoening. Vandaag werd er bij zijn kroeg afscheid van hem genomen en hierbij waren veel mensen aanwezig.

Mike overleed vorige week. Sindsdien lag hij opgebaard in zijn eigen kroeg. Hij had een donorlever, maar volgens zijn broer Roy wilde hij deze afstaan aan iemand die volgens Mike een betere kwaliteit van leven zou hebben. Op 4 mei besloot Mike te willen stoppen met zijn behandelingen.

Vandaag werd Mike gecremeerd en bij De Dijk was er een afscheid voor de nabestaanden. Aan het begin van de erehaag trad de Arnhemse zanger Mike Sanders op. Hij zong op verzoek van Mike van der Kemp het nummer You Will Never Walk Alone. Rond 13:30 uur waren er veel mensen op de Markt bij de Odeon aanwezig om afscheid te nemen van Mike. In Huissen was hij erg bekend. Doordat hij graag onder de mensen was, werkte hij in de horeca. Vorig jaar vierde hij het 25-jarig bestaan van zijn kroeg.

Hij was groot fan van voetbalclub Feyenoord. Hierdoor hadden veel mensen die vandaag aanwezig waren rood met wit aan. Mike was onder andere lid van de carnavalsvereniging Kraonige Zwaone. Hij was jarenlang betrokken bij het organiseren van het Ganstrekke. Tijdens zijn afscheid was er dan ook carnavalsmuziek te horen.

 

                                                                                                                         De rouwkaart