Omroep Lingewaard

Paardenevenement Bemmel verplaatst naar Groningen

De Teselaar zou dinsdag 11 augustus 2020 weer voor even het kloppend hart van Bemmel zijn, maar ook paardenliefhebbers en fans van de drafsport moeten het voorlopig zonder doen. Toch is het evenement niet helemaal van de baan. Wedrenorganisatie Runnerz en kortebaandraverij.nl hebben het evenement verplaatst naar de drafbaan in het centrum van Groningen.

Online
Alleen de paarden en hun jockey’s zijn daar welkom op ‘De Bemmel Challenge’ zoals de wedstrijden die in Groningen worden gehouden wordt genoemd. Ook bij die wedstrijden is geen publiek toegelaten. Toch kunnen mensen die normaal gesproken Bemmel bezoeken het evenement volgen, want de ‘Bemmelse wedstrijden‘ kunnen wel online via kortebaandraverij.nl worden gevolgd.

Verrassing
Dat juist Wedrenorganisatie Runnerz bij de ‘verhuizing’ betrokken is, is geen toeval. Paardensport trekt ook gokkers aan, ook op de jaarlijkse race op de Teselaar wordt gewed. Door de verplaatsing naar Groningen kan dat onderdeel van de Bemmelse paardendraverij dus wel gewoon doorgaan.

Dat laatste is maandagmiddag toch een verrassing voor Cor Grasmeijer, voorzitter van de Paarden- en Ponymarkt in Bemmel. De Buitenzorg Kortebaandraverij op de Teselaar is onderdeel van het twee-daagse evenement.

,,Nee, dat onze naam nu elders opduikt wist ik nog niet. In Bemmel is alles vanwege corona afgelast. We hopen in augustus volgend jaar weer onze vertrouwde programma te organiseren.”

Bron: De Gelderlander