Omroep Lingewaard

Persbericht gemeente Lingewaard – Start tijdelijke huisvesting

31 augustus 2018

Start werkzaamheden tijdelijke huisvesting

Donderdag 30 augustus zijn de eerste werkzaamheden gestart voor een tijdelijke huisvesting van de gemeente. Er komen tijdelijke noodgebouwen op de open ruimtes rondom het gemeentekantoor in Bemmel. Een aannemer is hiervoor gestart met grondwerkzaamheden. De verwachting is dat volgende week dinsdag 4 september de eerste unit wordt geplaatst.

Door de calamiteit in het gemeentekantoor van 22 augustus is het gebouw zo beschadigd, dat het de komende maanden niet kan worden gebruikt. De gemeente vindt het belangrijk dat de dienstverlening en werkzaamheden zo snel mogelijk weer volledig uit kunnen worden gevoerd. Om deze reden wordt voor de tijdelijke huisvesting gebruik gemaakt van noodgebouwen.

Voorbereidende werkzaamheden
Een aannemer is donderdag 30 augustus gestart met het egaliseren van het grasveld naast de Tabaksschuur aan de Kinkelenburglaan. Dit nadat bleek dat de leverancier de komende dagen de eerste unit kan plaatsen. Gezien de urgentie heeft de gemeente opdracht gegeven om de voorbereidende werkzaamheden direct te starten.

Locatie noodgebouwen
De gemeente wil de parkeerplaatsen op het Kinkelplein vrijhouden voor bezoekers van het centrum van Bemmel en het tijdelijke gemeentekantoor. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om de noodgebouwen daar niet te plaatsen. De meest voor de hand liggende alternatieven zijn de open ruimtes voor het gemeentekantoor. De units van twee verdiepingslagen worden de komende weken als volgt geplaatst:

 

  • Een unit op het grasveld naast de Tabaksschuur. Deze unit wordt dinsdag aanstaande geplaatst*;
  • Een unit voor de Tabaksschuur (tussen Klokhuis en het gemeentekantoor). Deze unit wordt in week 40 geplaatst*;
  • Twee units op het grasveld (nabij de vijver) op de hoek Kinkelenburglaan en Dorpsstraat naast Kasteel de Kinkelenburg. Deze units worden in week 38/39 geplaatst*.

 

De genoemde termijnen zijn onder voorbehoud vanwege de afhankelijkheid van de leveranciers.

Op de weg tussen het Kasteel De Kinkelenburg en de Tabaksschuur worden vijf invalidenparkeerplaatsen aangelegd. Dit gaat in overleg met de omwonenden van de Kinkelenburglaan.

Duur tijdelijke huisvesting
Het pand wordt herbouwd en gereinigd. De inrichting wordt vervangen of daar waar mogelijk gereinigd. De gemeente verwacht minimaal zes maanden gebruik moeten te maken van de tijdelijke huisvesting.