Omroep Lingewaard

Prins Goewan d’n Leste nieuwe Stadsprins van ‘t SprauweNest

Gendt – Al weken werd er druk gespeculeerd wie de nieuwe Stadsprins van ‘t SprauweNest zou worden. Maar nu is het bekend! Goewan Wiecherink is de nieuwe Prins samen met zijn schoonheid Janneke. Onder het motto ‘Gin gezeur, we gaon d’r veur’ zwaait hij de komende twee jaar de scepter over ’t SprauweNest.

Hofresidentie de Providentia was zaterdag 16 november helemaal gevuld. De belangstelling voor de onthulling van de nieuwe Prins van Gendt was enorm. Veel carnavalisten, verenigingen, familie en vrienden waren erbij. 

Vóór de pauze werden de bezoekers getrakteerd op een spectaculaire onthulling van Jeugdprins Hidde het Damhert. De PrinseParels dansten hun nieuwe showdans en tonprater Dick de Onmundige wist de zaal aan het lachen te krijgen.

Na de pauze werd de zaal helemaal donker en was het tijd voor de onthulling van de nieuwe Prins van de stad Gendt. Door middel van muziek, dans en zang werd beetje voor beetje toegewerkt naar de apotheose van deze avond. En daar stonden ze: schoonheid Janneke en Prins Goewan d’n Leste. 

In zijn proclamatie belooft het nieuwe prinsenpaar dat ze altijd 11 minuten te vroeg aanwezig zullen zijn én altijd 11 minuten te loat noar huus zullen gaan, zodat Prins Goewan altijd D’n Leste is.

Prins Goewan d’n Leste, bekend als voorzitter van de jeugdkamp commissie van De Bataven en als zanger van de Bacchanalen (die dit jaar 2 x 11 jaar bestaan) gaat samen met zijn schoonheid Janneke twee fantastische jaren tegemoet.