Omroep Lingewaard

Pronkzitting Gendt: Groots met een Gendtse G …

Pronkzitting Gendt: Groots met een Gendtse G

Afgelopen weekend pronkte De Gentenarren voor het eerst voor Prins Jan-Willem de Buutegewone en schoonheid Anita. De aanwezigen werden getrakteerd op een geweldige avond vol met het Gendts gevoel. De pronkzitting was groots met een Gendtse G.

De avond opende met een prachtig eerbetoon aan de vorig jaar overleden Herman Hoogveld en Tino Lippmann. Via foto’s uit de carnavalsjaren van beide heren kwamen veel dierbare herinneringen boven. Gendts zangtalent Sem van der Heijden wist dit moment met veel gevoel te ondersteunen met zijn lied.

De dweilband Fanfare Word Je Zeeziek mocht vervolgens het publiek opwarmen voor wat een ultiem avondje Gendtse theaterbeleving zou worden. Zo werden de nieuwe showdansen van de Prinsenparels en de PrinseGarde gepresenteerd, leerde Krek Wak Wou ons synchroondansen voor gevorderden en zweepte Fanfare Word Je Zeeziek tussen de optredens het publiek goed op.

De GenteKwèkers brachten de zaal terug naar het Gendts gevoel van vroeger met mooie liederen en anekdotes uit de oude doos. James Blond wist met zijn hilarische cabaret de lachspieren van het Gendtse publiek flink te belasten. Dit nadat deze spieren al flink getraind werden door de Handyman & Co en duo Slippers. Dit duo wist de Gendtse en Lingewaardse politiek op een humoristische wijze te brengen, door een vluchteling op zijn Gendts in te burgeren. Hugo Peeters bezorgde de zaal opnieuw kippenvel met een prachtig Gendts lied op de melodie van Het Dorp van Wim Sonneveld. Na de traan, de lach en het kippenvel was het de eer aan Die Lustige Leute om de zaal te laten exploderen met een heerlijke nieuwe Nederlandse medley.

De After Party ging nog tot in de late uurtjes door, waarna de aanwezigen druppelsgewijs de Providentia verlieten. Met een voldaan Gendts gevoel terug de prachtig versierde Dorpstraat in.