Puntje voor RKHVV Vr1…

RKHVV Vr1 heeft een moeizaam puntje in de wacht gesleept tegen promovendus Eindhoven. Deze ploeg was de kampioen van het afgelopen seizoen in de hoofdklasse. Gemakkelijk ging het niet voor de vrouwen uit Huissen. Eindhoven was in het eerste gedeelte de betere ploeg. RKHVV liep duidelijk achter de feiten aan. Dit was te grotendeels te danken dat de ploeg van Frans Koenen niet wist wat ze moesten doen als ze in balbezit waren. Ook zat het RKHVV niet mee deze zaterdag. Aanvalster Carolien Filippo kon door een blessure niet aan de start verschijnen. En binnen het half uur moesten ook nog Kelly de Poel en Diede Baghus het speelveld verlaten omdat ze niet meer verder konden door een vervelende blessure. Een fikse aderlating voor de Huissense vrouwen. Vlak voor de rust in de 44e minuut kwam Eindhoven op een 0-1 voorsprong door de bal fraai in het doel te koppen. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze kwam RKHVV beter in de wedstrijd en kreeg een paar mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Maar door onzorgvuldigheid werd er niet gescoord. Ook de dames uit Eindhoven kregen een paar aardige kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar deden hier niks mee. Vlak voor tijd in de 86e minuut kwam dan toch de niet meer verwachte gelijkmaker op het scorebord voor RKHVV. Een prima voorzet op links van Anne Maguire werd door Suus Daniëls ietwat gelukkig in het doel gewerkt 1-1.