Omroep Lingewaard

RC Betuwe verplettert Obelix 2

Zondagmiddag speelde Rugbyclub Betuwe (RCB) zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander was Obelix 2 uit Nijmegen. Het werd in Bemmel een klinkende 72-5 overwinning voor de Betuwnaren. Topscoorder was Jacco van Brakel met drie tries.

Deze competitie heeft RCB slechts één wedstrijd verloren. De overige wedstrijden werden allen gewonnen.

RCB speelt dit jaar in de 4e klasse oost en staat aan het eind van de eerste competitiehelft op een eerste plaats, twee punten voor op concurrent ESC uit Enschede en vier punten op The Rams uit Tiel.  Deze krappe marge zorgt ervoor dat de competitie spannend blijft. Twee jaar geleden speelde het 1e team van RCB nog in de derde klasse. Door een tekort aan spelers is het team in de vierde klasse terecht gekomen. Het doel is om dit jaar te promoveren en terug te keren naar de derde klasse. 15 Januari 2015 speelt RCB de volgende wedstrijd in- en tegen Almelo.

FS_Rugby_klein_A04R7667

Heeft u belangstelling om te spelen bij RCB? Op zaterdag 3 januari 2015 kunt u kennismaken met deze sport en met de vereniging. Er is dan een gezellig samenzijn op sportpark De Heister in Bemmel. Tevens wordt er dan een wedstrijd gespeeld tussen ‘jong en oud’.

 

Foto’s: ©Fons Sluiter