Omroep Lingewaard

Recreatief en Wedstrijd Turnen in Huissen binnenkort in de knel?

De 250 sporters aangesloten bij SGS (Stichting Gymnastische Sporten, wedstrijdturnen) en RSL (recreatief turnen) zijn in grote onzekerheid over de toekomst van hun activiteiten.

Uit lopende contacten met de Gemeente blijkt namelijk dat de 250 sporters, waaronder veel kinderen en jeudigen straks mogelijk vanuit Huissen naar Bemmel moeten, als het aan de Gemeente ligt. Er wordt nu gesport in de SGS gymzaal aan de Langekerkstraat en in de sportzaal van de Abacusschool in Huissen.

SGS en RSL hebben volgens zeggen meerdere alternatieven aangedragen die voor de Gemeente volgens hen niet bespreekbaar zijn. De tijd dringt, want volgend jaar zou e.e.a al moeten gebeuren.

Gevreesd wordt nu dat leden straks zullen afhaken omdat ouders niet altijd in de gelegenheid zijn om op de betreffende trainingsuren vanuit Huissen naar Bemmel, en vice versa voor vervoer te zorgen. Die afstand per fiets, met name ook voor kinderen en jeudigden alleen en soms in het donker is voor veel leden ook geen optie.

Eerder hebben ouders al ingesproken tijdens bijeenkomst van de Raad van Lingewaard, en hebben kinderen geturn in de raadszaal om aandacht te vragen voor de ontstane situatie.

Gesprekken met de betreffende Wethouder, de heer Theo Janssen hebben tot dusver niets concreets opgeleverd.