Omroep Lingewaard

Reuze paasei voor Stichting KiKa


HUISSEN – Bij La Differenza is de afgelopen week extra hard gewerkt. In de ijssalon werd een paasei gemaakt van maar liefst 1 meter hoog en 40 kilo zwaar. Wie interesse heeft mag bieden op het ei, dit kan tot en met vrijdag 19 april. De opbrengst van de veiling gaat naar stichting KiKa.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op de website van KiKa is te lezen dat op dit moment 75% van deze kinderen weer geneest. Het doel van de stichting is om dit percentage te verhogen naar 95%. Dit doen zij door fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek. Om geld in te zamelen heeft de stichting nu een marathon georganiseerd.

Aangestoken met het hardloopvirus besloot Han Leijser, eigenaar van ijssalon ‘La Differenza’, om mee te lopen aan de marathon van Stichting KiKa. Om een startbewijs voor de marathon te bemachtigen is het de bedoeling dat alle lopers een bepaald bedrag ophalen voor de stichting. De jonge eigenaar en zijn vriendin besloten daarom een paasei te maken en deze te verkopen.

Achterin de ijssalon ligt een grote mal waar de chocola in gegoten werd. Met drie man sterk kostte het zo’n acht uur om dit ei te maken. Samen met de chocolatier heeft Han ervoor gezorgd dat het paasei een goede vorm en smaak kreeg, zijn vriendin bedacht de opmaak.

Over de veiling van het paasei moest nog even nagedacht worden: “Wij zijn ijs- en chocoladeboeren, dus hier hebben wij geen kaas van gegeten”- Aldus Han Leijser. Mensen kunnen de paasei-actie via Facebook volgen. Goede vrijdag is de laatste dag dat er geboden kan worden, daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Op zaterdag 20 april vindt de overhandiging van het paasei plaats, zo kan de gelukkige winnaar tijdens Pasen genieten van de chocolade.