Omroep Lingewaard

RKHVV Dames1 vast in top-drie

De voetbalsters van RKHVV Vr1 wonnen zaterdag op eigen terrein met 1-0 van Saestum uit Zeist. Het was al de tweede overwinning van de Huissense dit seizoen op de directe concurrent.

In de 2e minuut kreeg Renee de Vries al een enorme kans om de score te openen voor RKHVV. Maar de bal hobbelde naast het doel. Vervolgens pakte Saestum het initiatief en kreeg een paar mogelijkheden via de rappe aanvalster Vanessa Susanna. Ook RKHVV kwam er een paar keer gevaarlijk door. Maar de aanvallen werden terecht of onterecht afgevlagd door de Zeister assistent. In de 40e minuut weer een goede kans voor RKHVV. Carolien Filippo ging stijlvol door op een lange bal. Maar haar lob over de Saestum keepster Fleur Kokje was te zacht om de doellijn te passeren. Met uiterste krachtinspanning werd de bal door een Zeister speelster van de lijn gehaald. Ruststand 0-0.

In de tweede helft was RKHVV de bovenliggende partij dankzij Gila Kruijsen de dieselmotor op het middenveld. Bergen werk werd er door haar verzet. Maar grote kansen kwamen er niet. In de 73e minuut toch een doelpunt voor RKHVV. Na wat gedraai en gepiel op rechts zette Carolien Filippo de bal haarscherp voor het doel van Saestum. Marieke van Ottele stond op de juiste plaats om de bal hard via de binnenkant van paal in het doel te koppen 1-0. Daarna bleef het lang spannend maar gescoord werd er niet meer.

Buitenveldert de huidige koploper is komende zaterdag het volgende doel voor RKHVV. Er moet gewonnen om de titelaspiraties in leven te houden. Het beloofd daarom een spannende aangelegenheid te worden op sportpark Buitenveldert in Amsterdam. Aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.